Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Bublanina z remosky

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Bublanina z remosky

    180 g polohr. mouky
    80g změklého másla
    2 žloutky
    2 bílky
    100g cukru
    1/2 PDP
    asi 5 - 6 PL mléka
    asi 200 g ovoce

    V míse třeme do pěny tuk s cukrem, přidáme žloutky, pak střídavě mléko a mouku s práškem, nakonec zamícháme lehce sníh z bílků.
    Těsto dáme do vymazané mísy remosky a poklademe ovocem ( můžeme trochu obalit v mouce, aby moc nekleslo ).Těsto ihned pečeme asi 30 minut.

    Já teď peču s ananasem, jinou plechovku už jsem ve sklepě nenašla.
    Dala jsem hladkou mouku, nemám momentálně polohrubou a kdo chce, může posypat před pečením ještě žmolenkou.
    Vím, že podobný receptík už tu má Lenka24, tak snad můj neva, je toho míň, pro nás to stačí, tak i poměry ingrediencí jsou jiné.
    A já ráda v remosce peču.
    anina s.

  • #2
    Jani moc zdravím!Já nemám remosku,receptík je na plech,to vůbec neva...
    LENKA

    Comment


    • #3
      Leni, taky zdravím, venku -14, tak se takto zahřívám, už chladne.
      Já tu remosku dostala jako svatební dar od švagra a švagrové a k tomu i takový sešit s recepty na sladké i slané a jsem s ní spokojená.
      To množství je pro nás akorát, stejně to jí chlap na snídani, kluk má radši čokoládové věci a já vždycky jen ždibek ochutnám.
      Jinak se to dá samo péct v troubě třeba v dortové formě, když jsou doma třeba jen dva nebo tři jako u nás.
      Pěkný pozdrav do Brna.
      anina s.

      Comment


      • #4
        Já musím všechno na velký plechy...Taky zdravím!!!!
        LENKA

        Comment


        • #5
          Právě se peče v remosce, kluk mi obral jahody od stopek a ušlehal sníh v ryhlošlehači "nahoru - dolů". Pomohl mi tím, já udělala zbytek, poházela, vlastně pokladla jahodama a už se těším na výsledek.
          anina s.

          Comment


          • #6
            Janino tak jsi pekla dvě??? Jednu s jahodama a druhou s ananasem???Nebo to je jen u receptu???

            Comment


            • #7
              JARUŠ, já jich pekla už hodně, mám k té remosce přímo sešit s recepty.
              V receptu je napsáno ovoce, minule jsem měla jen ananas v plechovce, dnes mám jahody.
              Už jsem ji pekla i s meruňkama, jablíčkama i s drobenkou, dnes bez.
              anina s.

              Comment


              • #8
                A já myslela,že dnes pečeš dvě.Tak ty se nezdáš a začne z tebe být velká pekařka.

                Comment


                • #9
                  JARUŠ, ó děkuji, ale pekařka budu, až upeču semifreda, košíčky, něco z bebe a ještě navrch dort ve tvaru kabelky, chacha. To moje zamíchat, nalít, upéct umí snad každý...
                  Teď 2 kámoši od Honzy degustují a mlaskají, já ochutnala 0,5 cm proužek taky a je to dobrůtka, jahody jsou šťavnaté a bubla není moc sladká, což mi vyhovuje.
                  anina s.

                  Comment


                  • #10
                    Kuchařka pro Remosku

                    Dobrý den vespolek, dámy, koupil jsem Remosku, bohužel se k ní už sešítek s recepty nedává - byla by některá z vás ochotná mi sešítek na pár dní půjčit? Naskenoval bych ho do elektronické verze a podělil se s vámi ostatními.Pište když tak do soukromých zpráv - díky

                    Comment


                    • #11
                      Ahoj Milave, vítám Tě. Vím, že se dá koupit přímo kuchařka pro remosky a jinak bych napsala - opsala nějaké recepty na smažení, pečení, dušení, mám z toho už salátové vydání, a než to pošlu do Prahy, tak to rychleji napíšu.
                      Tak snad to neva.
                      anina s.

                      Comment


                      • #12
                        Ahojky, určitě to neva, (i když i se salátovým vydáním se při skenování dají dělat zázraky) budu se těšit.

                        Comment

                        Pracuji...
                        X