Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Hraběnčin koláč

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Hraběnčin koláč

    Potřebujeme:

    450g polohrubé mouky
    100g cukr krupici
    150g cukr moučka
    2 lžičky prášku do pečiva
    4 vejce
    1kg jablek
    1 sáček skořicového cukru
    250g másla
    2 lžičky smetany


    Postup:

    Z mouky smíchané s práškem do pečiva,cukru,žloutky,smetanu a tuku zpracujeme těsto a jednu třetinu odložíme do ledničky.Dvě třetiny rozválíme a přeneseme na tukem vymazaný plech.Na těsto rozložíme nahrubo nastrouhané a oloupané ,jablka,posypeme skořicovým cukrem.Z bílku ušleháme sníh do kterého postupně zašleháme moučkový cukr a natřeme ho na jablka.Odložené ztuhlé těsto a nastrouháme na sníh.Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30minut.
Pracuji...
X