Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Francouzské briošky s čokoládovo-pudinkovou náplní

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Francouzské briošky s čokoládovo-pudinkovou náplní

    Suroviny:
    600g hladké mouky
    80g cukru
    280g změklého másla
    100ml teplého mléka
    4 vejce
    1 lžíce droždí
    1/2 lžičky soli

    Náplň:
    500ml mléka
    70g cukru
    70g hladké mouky
    3 vejce
    ======
    čokoládové hoblinky

    Na potření :
    1žloutek+ 2 lžíce mléka

    Do teplého mléka vsypeme droždí a necháme vzejít kvásek. Smícháme mouku,sůl, cukr a přilijeme kvásek.Do vymíchávaného těsta postupně přidáváme vejce.Stejným způsobem přidáváme máslo. Hotové těsto nechat hodinu kynout.Po hodině těsto rozdělíme na tři díly a každý díl vyválíme.Plát potřeme náplní do poloviny, posypeme čokoládovými hoblinkami a překryjeme nenatřenou půlkou.Kraje dobře uzavřeme.Hotový ,,závin,, nakrájíme na pěticentimetrové kousky,které vkládáme na plech vyložený pečícím papírem.Potřeme žloutkem a necháme hodinu odpočinout.Po této době pečeme 20 minut při 180°C.
    Náplň:
    Vejce rozšlehat nejdříve s cukrem,pak přidat mouku.Vlažné mléko přiléváme do vajec a mícháme metličkou do hladka.Dáme vařit a za stálého míchání uvaříme hustý krém.
    Attached Files
    Iva4
Pracuji...
X