Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Broskvový strakatea dort

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Broskvový strakatea dort

    BROSKVOVÝ STRAKATEA DORT

    Vypadá to složitě, ale nebojte se je to jednoduchý a rychlí !

    Korpus: 4 vejce, 175g cukru krup., 1 vanil. cukr, 150g hl. mouky, 50g solamylu a 2 lžičky prášku do pečiva.
    Krém: kompotované ovoce (broskve nakrájené na plátky asi 2mm silné), trošku čok. na vaření, 250g tvarohu ve vaničce, 1 lžička citr. šťávy, 2 lžíce cukr. moučka, 200 - 250ml zakys. smetany, 500ml šlehačky, 3 ztužovače do šlehačky.
    Kromě tohoto: dortová forma oprům. 28cm a různé zdobící drobení vše dle vaší fantazie

    Korpus pečeme při 180°C v rozehřáté troubě 25-30 min. Je lepší když se upeče den předem, ale není to podmínkou.

    Krém: nasekáme čok. na vaření na drobno, vmícháme jí do tvarohu s kys. smetanou a dochutíme cukrem a citr. šťávou. Do šlehačky nasypeme ztužovača a ušleháme. Zhruba 1/3 odložíme na ozdobu a zbytek opatrně v mícháme do tvaroh. krému.

    Korpus si rozkrojíme na tři kola a každé potřeme krémem poklademe plátky broskví a přiklopíme a opět opakujeme to samé u dalšího kola na konec celý dort krémem potřeme a ozdobíme zbytkem šlehačky a broskvovými plátky + zdobení.


    Jen chci napsat, že recept je zkopírovaný z mých stránek a je můj neb jsem ho tam dala ze své kuchařky. Jen se mi s ním nechtělo psát, když už jsem ho jednou do pc vložila.
    [attachment=0:341hafr4]obrázky 061zm.jpg[/attachment:341hafr4]
    Attached Files

  • #2
    Re: Broskvový strakatea dort

    Nóóó, vypadá pěkně. Moc pěkně. Jana H.
    Jana H.

    Comment


    • #3
      Re: Broskvový strakatea dort

      Děkuji moc. Opravdu je dost lehký a všem u nás chutná neb není moc sladký a je osvěžující. Nejlepší je tak na 2h ho dát do lednice, aby se ten krém vpil do korpusu. Pak ho už jen před předáním ozdobit šlehačkou a různým zdobením a je hotovo.

      Comment

      Pracuji...
      X