Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Broskvový strakatea dort

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Broskvový strakatea dort

BROSKVOVÝ STRAKATEA DORT

Vypadá to složitě, ale nebojte se je to jednoduchý a rychlí !

Korpus: 4 vejce, 175g cukru krup., 1 vanil. cukr, 150g hl. mouky, 50g solamylu a 2 lžičky prášku do pečiva.
    Krém: kompotované ovoce (broskve nakrájené na plátky asi 2mm silné), trošku čok. na vaření, 250g tvarohu ve vaničce, 1 lžička citr. šťávy, 2 lžíce cukr. moučka, 200 - 250ml zakys. smetany, 500ml šlehačky, 3 ztužovače do šlehačky.
    Kromě tohoto: dortová forma oprům. 28cm a různé zdobící drobení vše dle vaší fantazie

Korpus pečeme při 180°C v rozehřáté troubě 25-30 min. Je lepší když se upeče den předem, ale není to podmínkou.

Krém: nasekáme čok. na vaření na drobno, vmícháme jí do tvarohu s kys. smetanou a dochutíme cukrem a citr. šťávou. Do šlehačky nasypeme ztužovača a ušleháme. Zhruba 1/3 odložíme na ozdobu a zbytek opatrně v mícháme do tvaroh. krému.

Korpus si rozkrojíme na tři kola a každé potřeme krémem poklademe plátky broskví a přiklopíme a opět opakujeme to samé u dalšího kola na konec celý dort krémem potřeme a ozdobíme zbytkem šlehačky a broskvovými plátky + zdobení.

Jen chci napsat, že recept je zkopírovaný z mých stránek a je můj neb jsem ho tam dala ze své kuchařky. Jen se mi s ním nechtělo psát, když už jsem ho jednou do pc vložila.
    [attachment=0:341hafr4]obrázky 061zm.jpg[/attachment:341hafr4]
    Attached Files

Re: Broskvový strakatea dort

Nóóó, vypadá pěkně. Moc pěkně. Jana H.
    Jana H.

Comment

Re: Broskvový strakatea dort

Děkuji moc. Opravdu je dost lehký a všem u nás chutná neb není moc sladký a je osvěžující. Nejlepší je tak na 2h ho dát do lednice, aby se ten krém vpil do korpusu. Pak ho už jen před předáním ozdobit šlehačkou a různým zdobením a je hotovo.

Comment

Pracuji...
      X