Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Bezé roládka

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Bezé roládka

    Bezé roládka

    Ingredience: 170 g cukr krupice, 70 g hladké mouky, 260 g bílků, 70 g lískových oříšků - mletých, 2 šlehačky, moučka cukr na posypání

    Postup přípravy: Bílky a cukr ušleháme do tuha, mouku a oříšky smícháme dohromady a lehce promícháme do ušlehaného sněhu s cukrem. Plech - pečící papír - rozetřít na celý plech 1 cm vrstva. Cedníčkem posypat moučkovým cukrem. Péci cca při 220 °C cca 6 minut. Vychladlý plát obrátit na čistý pečící papír a spodní sundat. Potřít ušlehanou šlehačkou, zabalit a nechat v chladnu uležet. Poté zbytkem šlehačky potřít a ozdobit. Možno ještě posypat oříšky. Krájet mokrým nožem.Ty bílky jsem opravdu odvážila. Jinak je výborná
    Attached Files
    Jana H.

  • #2
    Re: Bezé roládka

    :P Jani vy si dáváte do nosu. To musí být dobrota. Ivana
    Ivana M

    Comment


    • #3
      Re: Bezé roládka

      Ne Ivanko, dělala jsem jí jen jednou na mé šedesátiny a teď děti nemají nějak čas si sednout, pořád něco dělají zahrádky atd. Ale je fakt výborná. Zas jí někdy udělám.
      Jana H.

      Comment


      • #4
        Re: Bezé roládka

        Tuto roládu dělávala moje mamka, když jsem byla malá. Jako děti jsme se po ní mohli utlouct. Je lehká a výborná jen ta 1 jaksi nestačila . Chystám se, že jí taky udělám a to díky vašemu receptu, který mi jí připomněl. Ještě si pamatuju, že jí mamača ještě teplou smotala v utěrce do ruličky a tak jí nechala vychladnout a pak jí optarně rozmotala a naplnila šlehaškou a zase zamotala, ale už bez utěrky .
        Děkuji, že jste jí zařadila do receptů a mě tak připomněla velkou dobrotu. Martina

        Comment

        Pracuji...
        X