Bezé roládka
Ingredience: 170 g cukr krupice, 70 g hladké mouky, 260 g bílků, 70 g lískových oříšků - mletých, 2 šlehačky, moučka cukr na posypání
Postup přípravy: Bílky a cukr ušleháme do tuha, mouku a oříšky smícháme dohromady a lehce promícháme do ušlehaného sněhu s cukrem. Plech - pečící papír - rozetřít na celý plech 1 cm vrstva. Cedníčkem posypat moučkovým cukrem. Péci cca při 220 °C cca 6 minut. Vychladlý plát obrátit na čistý pečící papír a spodní sundat. Potřít ušlehanou šlehačkou, zabalit a nechat v chladnu uležet. Poté zbytkem šlehačky potřít a ozdobit. Možno ještě posypat oříšky. Krájet mokrým nožem.Ty bílky jsem opravdu odvážila. Jinak je výborná
Ingredience: 170 g cukr krupice, 70 g hladké mouky, 260 g bílků, 70 g lískových oříšků - mletých, 2 šlehačky, moučka cukr na posypání
Postup přípravy: Bílky a cukr ušleháme do tuha, mouku a oříšky smícháme dohromady a lehce promícháme do ušlehaného sněhu s cukrem. Plech - pečící papír - rozetřít na celý plech 1 cm vrstva. Cedníčkem posypat moučkovým cukrem. Péci cca při 220 °C cca 6 minut. Vychladlý plát obrátit na čistý pečící papír a spodní sundat. Potřít ušlehanou šlehačkou, zabalit a nechat v chladnu uležet. Poté zbytkem šlehačky potřít a ozdobit. Možno ještě posypat oříšky. Krájet mokrým nožem.Ty bílky jsem opravdu odvážila. Jinak je výborná
Comment