Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Bezé roládka

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Bezé roládka

Bezé roládka

Ingredience: 170 g cukr krupice, 70 g hladké mouky, 260 g bílků, 70 g lískových oříšků - mletých, 2 šlehačky, moučka cukr na posypání

Postup přípravy: Bílky a cukr ušleháme do tuha, mouku a oříšky smícháme dohromady a lehce promícháme do ušlehaného sněhu s cukrem. Plech - pečící papír - rozetřít na celý plech 1 cm vrstva. Cedníčkem posypat moučkovým cukrem. Péci cca při 220 °C cca 6 minut. Vychladlý plát obrátit na čistý pečící papír a spodní sundat. Potřít ušlehanou šlehačkou, zabalit a nechat v chladnu uležet. Poté zbytkem šlehačky potřít a ozdobit. Možno ještě posypat oříšky. Krájet mokrým nožem.Ty bílky jsem opravdu odvážila. Jinak je výborná
    Attached Files
    Jana H.

Re: Bezé roládka

:P Jani vy si dáváte do nosu. To musí být dobrota. Ivana
    Ivana M

Comment

Ne Ivanko, dělala jsem jí jen jednou na mé šedesátiny a teď děti nemají nějak čas si sednout, pořád něco dělají zahrádky atd. Ale je fakt výborná. Zas jí někdy udělám.
      Jana H.

Comment

Tuto roládu dělávala moje mamka, když jsem byla malá. Jako děti jsme se po ní mohli utlouct. Je lehká a výborná jen ta 1 jaksi nestačila . Chystám se, že jí taky udělám a to díky vašemu receptu, který mi jí připomněl. Ještě si pamatuju, že jí mamača ještě teplou smotala v utěrce do ruličky a tak jí nechala vychladnout a pak jí optarně rozmotala a naplnila šlehaškou a zase zamotala, ale už bez utěrky .
        Děkuji, že jste jí zařadila do receptů a mě tak připomněla velkou dobrotu. Martina

Comment

Pracuji...
        X