Oznámení

Collapse
No announcement yet.

"Vodouch"

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• "Vodouch"

1 hrnek VODY
    1 Hera

1 VC
    2 hrnky mouč. cukru
    2 PL kakaa
    2 hrnky polohr. mouky
    1 PDP
    4 vejce
    tuk a mouka na plech
    kokos nebo ořechy na posypání

VODU, Heru, VC, kakao a mouč. cukr svaříme. Ze vzniklé hmoty odebereme 1 hrnek, který použijeme jako polevu. Do vychladlého zbytku hmoty přidáme mouku, PDP a vejce. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, upečeme ve vyhřáté troubě ( já pekla na 150 st. asi 15 - 20 minut ). Ještě teplé polijeme polevou a posypeme kokosem nebo sekanými ořechy.
    Já tu hmotu nechala v hrnci a tam přidávala ostatní suroviny a tím si ušetřila 1 ušpiněnou mísu.
    anina s.

Tento recepr taky znám mám ho už 30 let,je rychlý.Sypat se dá i mletými ořechy.
    MARUŠKA

Comment

Ahoj Maruško, já psala Ivě4 i ostatním, že jsem se spletla ohledně tohoto receptu v Šup do trouby.
      A tak jsem i tento recept rovnou napsala.
      Je to známá buchta a moc dobrá.
      Pěkný den.
      anina s.

Comment

Jani nějak mi to už dneska nemyslí a tak se jenom utvrzuji v tom, že uvedenou zkratkou v receptu VC se myslí vanilkový cukr že jo?
        Papa EMKA

Comment

Ahoj milá Emko, já vím, že asi takto by se to psát nemělo? Já to píšu podle své kuchařky - jsem známá i zkratkama v sms-kách.
          PDP - prášek do pečiva, to určo vysvětlovat nemusím, VC = vanilkový cukr.
          Jinak si píšu i PP = pečicí papír, V+V plech, vymazaný a vysypaný.
          Takže ti to myslí ok.
          Papa.
          anina s.

Comment

Jani tak to musí být sranda si počíst v tvé kuchařce kde se to hemží přidej PR DO PEČ+VC, pak dej na VV PP.............

Já si radši píšu vše v původním znění, protože nevím jak mi bude za pár let sloužit pametˇ (už tedˇ jsou občas problémy) a tak nebudu riskovat, že si nevzpomenu co která zkratka značí

Ale oceňuji tvoji nápaditost a originalitu
            Papa EMKA

Comment

Ahojky Emko, jsem ráda, že jsem tě pobavila. PR DO PEČ je na mě už dlouhé, mám PDP,VC, plech V+V.
              Já jsem si nějak odvykla psát dlouze, smsky píšu popaměti, jinak PC a tak to po sobě někdy nepřečtu a navíc mě začne bolet ruka.
              Když jsem si opisovala nějaké recepty z videoreceptů, tak než jsem tu začala chodit každý den a tehdy koukala i na jiné kuchařky ( teď už ne ), tak jsem si u receptu napsala taky jen "I" jako Ivanka.
              Tak doufejme, že paměť bude sloužit co nejdéle.
              Papa.
              anina s.

Comment

Ahoj Jani, ty recepty jsou si podobné, ale ten tvůj jsem ještě nedělala, ale určitě vyzkouším.Jinak jsem se po ránu pobavila . Děvčata jednou přijde doba,kdy přijdeme do obchodu a budou mít všechno na co si vzpomeneme.
                Iva4

Comment

Pracuji...
                X