Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Valašské frgále

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Valašské frgále

    500g hladké mouky
    75g cukru
    2,5dl vlažného mléka
    2 žloutky
    1 lžička soli
    5 lžic oleje (může být i rozpuštěné máslo)
    0,5 sáčku sušeného droždí

    Zadělat těsto a nechat 15 minut kynout.Po patnácti minutách znovu promíchat a nechat opět kynout 20 minut.Vše zopakovat ještě 2x.Takto vykynuté těsto si rozdělím na 4 díly,vyválím do kruhu,potřu náplní,okraje pomašluji vejcem a posypu drobenkou.
    Peču 15-20 minut při 200°C.
    Iva4

  • #2
    Ahoj Ivo, to zní jednoduše! Frgály jsou u nás při poutích a jeden stojí celý až 100,-Kč!
    Jen prosím tě někdy napiš, jaké náplně tam dáváš, mám sice Hrníčkovou kuchařku s recepty náplní, ale ráda bych, aby mi to vyšlo akorát na ty frgály.
    Dobrou do Skotska.
    anina s.

    Comment


    • #3

      Jen prosím tě někdy napiš, jaké náplně tam dáváš, mám sice Hrníčkovou kuchařku s recepty náplní, ale ráda bych, aby mi to vyšlo akorát na ty frgály.
      Jani,dávám dva kelímky 250g tvarohu ( i když klasický tvaroh v kostce by byl lepší), ale zbytek potírám adzuki náplní, je to přibližně stejné množství jako tvarohu.Ještě musím dodat, že po upečení okraje potírám máslem.
      Zdravím Ostravu
      Iva4

      Comment


      • #4
        Ivi, dík za odpověď, jak upeču, dám vědět, jestli se mi povedly.
        Pěknou neděli do Skotska.
        anina s.

        Comment


        • #5
          Jani, to se na frgály chystáš teda opravdu dlooouho
          Ten recept vypadá jednoduše, rozhodně zkusím a přidám fotku, jestli se to bude dát zveřejňovat Vím, že jsou moc dobrý, ale právě - minulý Vánoce na trzích v Brně jsme si každej vybrali jeden a nestačili jsme se divit tý hrozný pálce, co po nás chtěli.

          Comment


          • #6
            Souhlasím s těma cenama za frgály, je to hrůza, a opravdu jsem je ještě nepekla, musím koupit povidla, tvaroh, hrušky by byly taky dobré, a soustředit se na to (zatím jsem měla vše na etapy, nikdy najednou ). Zatím jsem vždy upekla nějakou bábovku (kluk miluje vše čokoládové, ovoce nemusí) nebo koláč (chlap má rád sladké na snídani) a tak jsem se k tomu nějak pořád nedostala...
            anina s.

            Comment


            • #7
              Jdu do toho tvarohu a pro přítele teda mák, malej si moc nepotrpí na pečený věci. Když já se ještě chystám na vdolečky, langoše... hrůůůza!!! Místo toho bych se měla chystat na dietu a objevím tyhle stránky...pomoc!

              Comment


              • #8
                Leni, já zkouším postupně, hóódně věcí je v pořadí. To bych musela mít aspoň měsíc dovolenou.
                Dieta? To jsem se na sebe musela hodně naštvat, momentálně to neřeším, já říkám, důležité je, že chutná, až přestane, je zle. Silnou vůli mít nemusím, stačí, když vysadím rohlíky a přílohy a večeře ale "kdeže loňské sněhy jsou"...
                anina s.

                Comment


                • #9
                  Asi tak podobně a zase si říkám, co by to bylo za život pořád si odpírat: čokoládu, řízek, alkohol... Člověk bude jen nervózní a protivnej, že nemůže uspokojit svoje potřeby. Všeho s mírou.

                  Comment


                  • #10
                    Leni, souhlasím, neumím si představit, že si nedám, co mám ráda, nechci se o to
                    v životě ochuzovat.
                    Všeho s mírou, ale pokud mi něco chutná, neodepřu si to.
                    Je tolik lidí, kteří by si dali a nemůžou kvůli nemoci, proč já bych to dělala naopak, že můžu a nedala bych si?
                    anina s.

                    Comment


                    • #11
                      Včera jsem poprvé a na zkoušku jeden upekla (těsto ještě mám) pro neteř, má je ráda a u stánků jsou ceny vysoké.
                      Budu péct na méně stupňů, ale moc jí chutnal, ani ho nenakrájela (později možná jo) a hned ho ochutnávala.
                      Nepeču jej naposledy (dnes možná s marmeládou) a není těžký (aspoň pro mě ).



                      Click image for larger version

Name:	frg
Views:	1
Size:	91.5 KB
ID:	143746
                      Last edited by janina s.; 07.03.2012, 23:05.
                      anina s.

                      Comment


                      • #12
                        Ahoj Jani,takze jsi uspokojila neteriny chutove bunky .Jsem rada,ze chutnal...hezky den
                        Iva4

                        Comment


                        • #13
                          Díky moc za recept, s těstem se pracovalo moc pěkně a všechno bylo nějak moc snadné, a výsledek - moc dobré, všem chutnalo. Díky. Líba

                          Comment

                          Pracuji...
                          X