Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Kakaová roláda (bez mouky)

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Kakaová roláda (bez mouky)

5 vajec
    10 dkg cukru
    2 - 5 dkg kakaa (podle chuti)
    1 šlehačka

Utřeme žloutky s cukrem a kakaem a nakonec přidáme sníh z bílků. Rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme. Ještě teplé srolujeme a dáme vychladit. Vychlazené odrolujeme, pomažeme ušlehanou šlehačkou, zarolujeme a pocukrujeme. (samozřejmě nezapomeneme sundat papír).

Zkouším poprvé roládu (došla mouka ) a tak jsem zvědavá. Šlehačku zkouším z prášku, potřebuje zpracovat.
    anina s.

Comment

Jani tak co, povedla se?

Comment

Ahoj Petrulinko, jak jsem psala do pokecu, byla skvělá (kupované mi chutnají "umělotinou" ) a je pryč, jen jsem ji pekla o minutku déle, tak se mi při motání lámala a vypadala jak kostrbatý trojúhelník , šlehačka škvírama tekla ale dala jsem ji do fólie a do lednice a moc jsme si pochutnali. Taky jsem dala holandského kakaa těch 50g, nešetřila jsem. Příště snad bude mít tvar rolády a ne přerostlé "Katowické rurky"
        Dík za pro mě nový recept (bez mouky).
        anina s.

Comment

Petrulinko, já mám recept bez mouky a bez šlehačky, ale protože ty máš výborné receptíky, asi zkusím ten tvůj, ale to asi můžu použít jako korpus ne?
          Ivana M

Comment

Ivanko, já jsem vždycky zatím dělala jen roládu, tak nevím. Mám ještě recept na ořechovou roládu bez mouky. Taky výborná. Najdu recept a dám ho sem.

Comment

Roláda už stydne,jsem na ni moc zvědavá...

Je výborná,rozplývá se na jazyku.
              Last edited by Beata.H; 26.04.2011, 12:41.
              BEA

Comment

Pracuji...
              X