Ořechová buchta s jahodovým želé
Na těsto: 4 vejce,2 hrníčky krupičkového cukru,3 hrníčky polohrubé mouky,1/2 sáčku prášku do pečiva,200 g vlašských ořechů,1/2 hrníčku oleje,1 hrníček mléka
Na potření těsta:
1 tvaroh ve vaničce ,l vanilkový cukr,1 vanilkový puding ,2 lžíce cukru, 500 ml mléka
asi 750 g jahod (mělo by jich být po rozmixování 1 litr). Pokud nebude tolik doplníme do 1 litru vodou.)
cukr podle chuti,4 sáčky želatiny(1 sáček na 250 ml vody).
Postup:Celá vejce šleháme s cukrem do pěny, postupně zašleháváme olej, pak přidáme mouku s práškem do pečiva, mléko a rozemleté oříšky. Těsto rozetřeme na vysypaný plech s vyšším okrajem a pečeme asi na 160 až 170 stupnů C asi 30 až 40 minut. Zkoušíme špejlí. Délka pečení záleží na troubě. Kdyžje korpus hotový, necháme vychladnout.
Na vychladlé těsto rozetřeme tvaroh rozmíchaný s jedním vanilkovým cukrem.
Z mléka a pudingového prášku uvaříme klasický puding. Jahody rozmixujeme, přidáme cukr, želatinu. Při přípravě želé se řídíme návodem na sáčku. Buď se povaří nebo pouze na 60 stupňů, pokud se netáhne. Ne každá želatina se vaří. Na to se musí dát pozor. Ještě teplý puding dáme na tvarohovou vrstvu a na to pomalu lijeme po malých dávkách želé. Necháme vychladnout a dáme do lednice ztuhnout..
Poznámka: nejlepší je, pokud se stihne dělat zároveň puding a želé najednou, ovšem každé v jiném kastrolku.
Na těsto: 4 vejce,2 hrníčky krupičkového cukru,3 hrníčky polohrubé mouky,1/2 sáčku prášku do pečiva,200 g vlašských ořechů,1/2 hrníčku oleje,1 hrníček mléka
Na potření těsta:
1 tvaroh ve vaničce ,l vanilkový cukr,1 vanilkový puding ,2 lžíce cukru, 500 ml mléka
asi 750 g jahod (mělo by jich být po rozmixování 1 litr). Pokud nebude tolik doplníme do 1 litru vodou.)
cukr podle chuti,4 sáčky želatiny(1 sáček na 250 ml vody).
Postup:Celá vejce šleháme s cukrem do pěny, postupně zašleháváme olej, pak přidáme mouku s práškem do pečiva, mléko a rozemleté oříšky. Těsto rozetřeme na vysypaný plech s vyšším okrajem a pečeme asi na 160 až 170 stupnů C asi 30 až 40 minut. Zkoušíme špejlí. Délka pečení záleží na troubě. Kdyžje korpus hotový, necháme vychladnout.
Na vychladlé těsto rozetřeme tvaroh rozmíchaný s jedním vanilkovým cukrem.
Z mléka a pudingového prášku uvaříme klasický puding. Jahody rozmixujeme, přidáme cukr, želatinu. Při přípravě želé se řídíme návodem na sáčku. Buď se povaří nebo pouze na 60 stupňů, pokud se netáhne. Ne každá želatina se vaří. Na to se musí dát pozor. Ještě teplý puding dáme na tvarohovou vrstvu a na to pomalu lijeme po malých dávkách želé. Necháme vychladnout a dáme do lednice ztuhnout..
Poznámka: nejlepší je, pokud se stihne dělat zároveň puding a želé najednou, ovšem každé v jiném kastrolku.