Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Baklava

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Baklava

    Dostala jsem tento recept od kamarádky, peče se to v Řecku a taky v Albánii

    Suroviny:
    1 1/2 lžíce cukru
    12 dkg másla
    1/2 lžičky skořice
    45 dkg listového těsta
    12 dkg nasekaných vlašských ořechů

    Sirup:
    34 dkg cukru
    6 lžic medu
    340 ml vody
    1 lžíce citronové šťávy

    Smícháme všechny suroviny, necháme rozpustit na ohni, vaříme do zhoustnutí a dáme zchladit.
    Troubu předehřejeme na 180 °C. Máslem vymažeme zapékací formu. Listové těsto rozdělíme na 3 části a z každé vyválíme plát. První plát položíme na dno formy, smícháme ořechy, cukr a skořici a polovinou směsi potřeme těsto. Pokryjeme dalším plátem a poklademe zbylou směsí. Umístíme poslední plát a potřemem máslem. Těsto pokropíme vodou a pečeme půl hodiny, poté zvýšíme teplotu a pečeme ještě 15 minut. Vyndáme z trouby a ihned polijeme sirupem. Necháme vychladit a krájíme na řezy.

    Je to dost sladké, ale moc dobré. DOBROU CHUŤ!!!

  • #2
    Ahoj Petrulinko
    Vypadá lákavě,to je určitě dobrůtka,píšu si a někdy zkusím,dík za receptík.
    Radka

    Comment

    Pracuji...
    X