Žravé řezy
Těsto:
250 g cukru
5 žloutků-třeme do pěny
5 lžíc horké vody
150 g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
z 5ti bílků tuhý sníh
Náplň:
2 husté krémovité zakysané smetany
1 ušlehaná šlehačka s jedním vanilkovým cukrem a ztužovačem šlehačky 1 balíček želatiny za studena
Loupané broskve,nebo meruňky na kostičky vmícháme do hmoty
Poleva:
Šťávu z kompotu dolijeme vodou do 3/4 l
2 vanilkové pudinky
1 vanilkový cukr - uvaříme pudink a trochu zchladlý nalijeme na náplň,kterou jsem si zatím dala utužit do lednice.
Udržujeme v chladu.
Správně v receptu není želatina za studena,ale já ji tam dávám,protože potom je to mazlavé.
Těsto:
250 g cukru
5 žloutků-třeme do pěny
5 lžíc horké vody
150 g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
z 5ti bílků tuhý sníh
Náplň:
2 husté krémovité zakysané smetany
1 ušlehaná šlehačka s jedním vanilkovým cukrem a ztužovačem šlehačky 1 balíček želatiny za studena
Loupané broskve,nebo meruňky na kostičky vmícháme do hmoty
Poleva:
Šťávu z kompotu dolijeme vodou do 3/4 l
2 vanilkové pudinky
1 vanilkový cukr - uvaříme pudink a trochu zchladlý nalijeme na náplň,kterou jsem si zatím dala utužit do lednice.
Udržujeme v chladu.
Správně v receptu není želatina za studena,ale já ji tam dávám,protože potom je to mazlavé.
Comment