Oznámení

Collapse
No announcement yet.

italsky hruskovy kolac

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • italsky hruskovy kolac

    275 g hladké mouky, špetka soli, 125 g másla pokrájeného na kostičky, 1 vejce, 1 žloutek, 2-3 lžičky studené vody, 125 g moučkového cukru, několik kapek vanilkového extraktu Náplň: 4 lžíce meruňkové marmelády, 60 g mandlových sušenek, rozdrobených, 800 g oloupaných hrušek bez jádřinců, 1 lžička mleté skořice, 90 g hrozinek, 50 až 60 g hnědého třtinového krystalového cukru (podle chuti)

    Mouku smíchejte se solí a moučkovým cukrem, nasypte do mísy, uprostřed udělejte důlek a do něj dejte máslo, vejce, žloutek, vanilku a zalijte vodou. Prsty postupně promíchejte mouku s ostatními igrediencemi a vypracujte hladké a nelepivé těsto, dle potřeby přidávejte vodu.
    Zabalte do potravinářské fólie a nechte 1 hodinu vychladit do ztuhnutí.



    Ze 2/3 těsta vyválejte placku a vyložte jí mělkou dortovou formu o průměru 25 cm nebo hlubší plech. Marmeládou potřete těsto a posypte drobenkou ze sušenek. Hrušky nakrájejte na tenké plátky. Poskládejte na sušenky. Posypte skořicí, hrozinkami a nakonec třtinovým cukrem.
    Za zbývajícího těsta vytvořte tenký váleček a umístěte podél okraje formy. Ze zbytku válečku vytvořte na koláči mřížkový vzor, konce připojte k těstu na okrajích.
    Pečte do zlatova v předehřáté troubě při teplotě 200 stupňů Celsia po dobu 50 minut. Nechte vychladnout, podávat můžete teplé i studené, posypané moučkovým cukrem.
    Attached Files

  • #2
    Ahoj EVIKU, na fotce poznávám moji koláčovou vlnitou formu, kterou používám, protože peču horkým vzduchem v m - vlnce.
    A včera prý tu sousedka dala chlapovi v košíku hrušky.
    Sice nemám některé ingredience, ale jen s těma hruškama to bude určo výborné.
    Fajn recept.
    anina s.

    Comment

    Pracuji...
    X