Oznámení

Collapse
No announcement yet.

,,Rychlé" KREMROLE ze zakysanky...

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • ,,Rychlé" KREMROLE ze zakysanky...

    KREMROLKY

    300g HLADKÉ MOUKY
    250g MÁSLA
    5-6 lžic ZAKYSANÉ SMETANY
    2 ŽLOUTKY
    špetka SOLI

    Žloutky raději rozmícháme ve smetaně,aby v těstě nebyly ,,žluté" kousky.Smícháme s ostatními ingrediencemi a vypracujeme těsto,které necháme v ledničce 2 hodinky vychladit.Necháme povolit a vyválíme tenký plát,z kterého rádýlkem krájíme asi 2cm široké,dlouhé pruhy(podle toho jak dlouhou chceme trubičku) přibližně 30-35cm.Pruh motáme na trubičku dokola vždy kousek přes sebe,skládáme na plech s pečícím papírem.Na 1 plech mi jich vešlo 16ks.Každou potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 17minut.Trochu zchladlé sundáme z trubiček-jde lehce.

    Z dávky těsta jsem měla 36 trubiček-větších (kónických)
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    SNÍH


    (Naplnila jsem s ním 46 trubiček)

    6 BÍLKŮ
    30 dkg MOUČKOVÉHO CUKRU

    Bílky s cukrem šleháme nad párou do zhoustnutí.Přitom se nádoba se směsí nesmí dotýkat hladiny vody.Šleháme asi 20-25minut do husté konzistence.
    Attached Files
    Radka

  • #2
    Radko i když trubičky nejím,hned bych"ochutnala"vypadají nádherně,jsi moc šikovná!!!!!!
    LENKA

    Comment


    • #3
      Ještě jsem zapoměla napsat: 1 BÍLEK = 5 dkg CUKRU MOUČKY .A množství z 5-ti bílků by mělo stačit na naplnění trubiček z 1 dávky těsta.
      Radka

      Comment


      • #4
        Radko ten můj receptje to samé,jenom že já dávám tekutou šlehačku což je 250 ml a těch 5-6 lžíc zakysky je asi taky tak,ale ty máš jen 30 dkg a já 40 dkg mouky,Není to potom moc mastné,když je tam méně mouky?Asi ne když je máš pěkné a podmoučňovala jsi při vyvalování hodně????Díky

        Comment


        • #5
          Jaruš trošku jsem podmoučňovala na konci zpracovaného těsta,aby se mi nelepilo ke stolu.U vyvalování tak běžně ani moc ani málo.Ztuhlé se tolik nelepí,samozřejmě hodně ztuhlé se musí nechat povolit nebo trošku zpracovat rukou,aby se nelámalo při válení,ale to ti psát nemusím...Taky záleží jak velké jsou žloutky.S těstem se dobře pracuje.Dokonce jsem posledních asi 7 nakrájených pruhů měla na stole nějakou dobu než vychladnul prvý plech(mám jen 2) a hlavně plech.trubičky a nepřilepily se mi vůbec ke stolu.
          Možná by se mohlo přidat trochu mouky do těsta...Já tedy přidám u konce zpracování těsta trochu mouky na dotvarování a a je to.Z výsledkem jsem hodně spokojená,přesto mě láká vyzkoušet někdy i ten recept s tou sladkou smetanou,abych poznala rozdíl.
          Mám ještě jeden recept (nezkoušela jsem-zdá se mi moc tý smetany a másla),recept je :
          340g mouky+220g másla+1 zákyska


          Nemáš náhodou tenhle?... :

          350 g hl.mouky
          250 g másla
          2 žloutky
          1 tekutá smetana (sladká)
          Last edited by jesterka; 06.11.2009, 18:45.
          Radka

          Comment


          • #6
            Jaruš,ale těch 5-6lžic je zarovnaných a to je asi tak jen 1/2 nebo trošku víc kelímku zákysky.
            Radka

            Comment


            • #7
              Radko tak potom by těch 300 g mouky k 1/2 kelímku odpovídalo.Já mám jak píšeš s tou šlehačkou,ale 400 g hladké mouky,špetka soli, nastrouhat 1 Heru, 2 žloutky a 1 tekutou šlehačku.Asi výsledek bude stejný.Já je dělala ještě v Koreji před 20ti lety,protože tam žádné listové těsto nebylo a já neuměla to domácí.Potom mi jedna dala tento recept a od té doby jsem to používala i na různé koláčky a závin je z toho taky na jedničku.
              Last edited by Jaruš; 06.11.2009, 19:13.

              Comment


              • #8
                Radko

                trubičky vypadají nádherně. Já jsem kdysi podle tohoto receptu dělala takové minitrubičky. Byla to celkem piplačka, ale jelikož mám ráda minizákusky, tak jsem si s tím hrála a vypadaly taky moc hezky a musím říct, že taky hodně dobře chutnají.

                Comment


                • #9
                  Jaruš až budu zase dělat trubičky,zkusím i ten Tvůj recept s tou šlehačkou,abych je mohla porovnat.I podle chuti,dám vědět...Díky
                  Radka

                  Comment


                  • #10
                    Radko, nemám doma trubičky a chci si je koupit. Kolik jich tak potřebuješ na tuto dávku a máš ty menší nebo větší? Dívala jsem se, že prodávají s dvěma průměry.

                    Comment


                    • #11
                      Velikost plechových trubiček


                      Petrulinko na plech mi jich vešlo 16ks-viz.foto.Možná by se max. ještě dvě vešly,ale nevím je potřeba vyzkoušet.Těsto při pečení určitě trochu nabyde,tak se musí dávat aspoň tak minimálně 2cm od sebe(nejlépe pokládat na plech střídavě vedle sebe : s širokým koncem,pak s užším ...).Formičky na trubičky mám podélně ,,rozříznuté- líp se z nich sundává těsto,tím jak se trubička stiskne a zmenší se její průměr.
                      Formičky na trubičky mám kónické a jsou dlouhé:10,5cm;větší průměr v klidu:2,5cm;menší průměr v klidu:1,7cm.

                      Našla jsem odkaz (myslím,že jsou stejné) : http://www.aston-kuchyne.cz/zbozi/10...ka-na-kremrole
                      Attached Files
                      Last edited by jesterka; 11.11.2009, 12:22.
                      Radka

                      Comment


                      • #12
                        Raduško,tak konečně došlo na ty tvé trubičky a podle mne bych dala těch 400g mouky,musela jsem hodně přimoučňovat a ještě i do stěsta jsem dala,lepilo se to.Potom by to odpovídalo i tomu mémo receptu.Měla jsem z toho 49 trubiček a na jeden plech jsem dala30ks,mám větší plech do té horkovzdušné trouby.Ničím jsem je nemazala,ale budou určitě chutnat a povedly se všechny.Díky moc.

                        Comment


                        • #13
                          Radko vyzkoušela jsem trubičky a jsou výborné.Dělala jsem i závin a taky moc dobrý.Hned si receptík dám do oblíbených.Měj se
                          Maruna

                          Comment

                          Pracuji...
                          X