Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Rohlíčky podle babičky Alenky

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Rohlíčky podle babičky Alenky

Rohlíčky podle naší babičky
    Nemusíte se obávat, je to jednoduché a rychlé. Když to zvládne udělat "chlap obecný", jako jsem já, tak to zvládne i začátečník!!! Podrobné fotky jsou v galérii. Příprava trvá volným tempem cca 100 minut.

Těsto:

45 dkg hladké mouky 00 + trochu na podsypávání.
    20 dkg změklého másla (nebo HERY)
    1 ks vejce
    špetka soli a kvásek z
    8 polévkových lžic vlažného mléka
    50g čerstvých kvasnic
    1 polévkové lžíce moučkového cukru

Vše dáme do mísy a měchačkou promícháme. Potom přeneseme na připravený vál a vypracujeme hladké těsto. Vytvoříme válec, který rozdělíme na čtyři stejné díly. Z jednoho dílu válečkem vyválíme placku asi 30 cm v průměru. Placku stejnoměrně rozdělíme na 8 výsečí, jako když krájíme dort nebo PIZZU. K okraji každé výseče dáme cca polévkovou lžíci připravené tvarohové náplně. Každou výseč postupně zabalíme. Dělá se to tak, že dva protilehlé rohy výseče přeložíme proti sobě částečně přes náplň a vše pak motáme do ruličky směrem ke špičce u středu placky. Takto zamotaný rohlíček dáme na plech s pečícím papírem. a zlehka jej ohneme do tvaru rohlíčku. Mezi rohlíčky děláme
    rozestupy, jelikož při pečení trochu nabudou. Ničím NEPOTÍRÁME !!! Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 20 minut. Po upečení necháme chvilku vychladnout a potom posypeme moučkovým cukrem. S těstem pracujeme ihned po vypracování, nenecháme vykynout !!!

Tvarohová náplň:

50 dkg polotučného tvarohu
    2 ks vanilkové cukry
    7 polévkových lžic moučkového cukru (směs ochutnáme - můžeme dosladit)
    1 polévkovou lžíci vanilkového pudingu
    2 ks vaječných žloutků
    100g předem namočených rozinek (když nebudou rohlíčky jíst malé děti, můžeme při máčení rozinek přidat rum).
    Vše smícháme dohromady a plníme rohlíčky.

Pokud nechceme tvaroh, můžeme plnit mákem, ořechy, povidly, jablky atd............
    Z celého množství upečeme 32 rohlíčků a vše nám bude trvat asi 100 minut.
    DOBROU CHUŤ !!!
    Last edited by ; 24.08.2010, 23:08.

Petře, já tě fandím, jsi dobrej, když se pustíš i do peční a jsi jen, jak říkáš, chlap obecný.
    Věrka.

Comment

Petře,tyto rohlíčky jsou skvělé.Mám trošičku odlišný recept,ale pracovní postup je stejný. Rohlíčky nejčastěji plním jablky.

40 dkg hl. mouky
      250 g másla - nastrouhat
      1 žloutek
      špetka soli

KVÁSEK:
      10 lžic vlažného mléka
      4 dkg droždí
      1 lžíce cukru
      Vypracované těsto nechat hodinu odpočinout v lednici.

NÁPLŇ:
      1,5 kg jablek
      3 skořicové cukry
      Jablka nastrouhat, smíchat s cukrem a plnit.
      Iva4

Comment

Díky Petře.Me za bezva recept.
        Dnes jsem upekla a můžu říct, že rohlíčky jsou výborný, rychlý a snadný.
        Dělala jsem s tvarohovou a jablečnou náplní.
        Ještě jednou díky za receptík.
        Tvarohové:

Jablečné:
        Gábina

Comment

Pochvala

Zdravím Gábi, jsem rád, že rohlíčky chutnají. Také cením rychlost, s jakou jsi vše vyzkoušela. Je vidět, že jsi žena činu. Moc se ti povedly. Mám radost!
          Last edited by ; 31.10.2009, 19:09.

Comment

Jen musím dodat, že na těch fotečkách nejsou všechny ty rohlíčky, abyste si nemysleli (i chlapi), že jich je tak málo. Je jich opravdu celkem 32 kusů
            Gábina

Comment

Pracuji...
            X