Jablečný závin ze zakysané smetany.
600 g polohrubé mouky, 1 zakysaná smetana 250g, špetka soli, 1 Hera. ½ prášku do pečiva, 1,2 kg jablek, strouhanka, skořice,cukr na jablka, ½ hrníčku mléka na potření upečených závinů.
Suroviny se smíchají a vypracujeme těsto. Chvilku trvá, než se těsto vypracuje. Po vypracování se nemusí dávat do lednice , ale hned se vyválí placky pěkně na slabo. A dále klasika: placka se posype strouhankou, nastrouhanými jablky, skořicí a cukrem, zavine se a přendá na plech. Po upečení se ihned potírají studeným mlékem, aby zvlhly.Pak se přikryjí utěrkou a nechají vychladnout. Nejlepší je až druhý den, až se pěkně rozleží.Z uvedeného množství jsou 3 velké záviny. Závin je takový hutnější.
600 g polohrubé mouky, 1 zakysaná smetana 250g, špetka soli, 1 Hera. ½ prášku do pečiva, 1,2 kg jablek, strouhanka, skořice,cukr na jablka, ½ hrníčku mléka na potření upečených závinů.
Suroviny se smíchají a vypracujeme těsto. Chvilku trvá, než se těsto vypracuje. Po vypracování se nemusí dávat do lednice , ale hned se vyválí placky pěkně na slabo. A dále klasika: placka se posype strouhankou, nastrouhanými jablky, skořicí a cukrem, zavine se a přendá na plech. Po upečení se ihned potírají studeným mlékem, aby zvlhly.Pak se přikryjí utěrkou a nechají vychladnout. Nejlepší je až druhý den, až se pěkně rozleží.Z uvedeného množství jsou 3 velké záviny. Závin je takový hutnější.