Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Koláč jablečný

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Koláč jablečný

200g krupicového cukru
    1 celé větší vejce
    1,5 dl oleje
    Vše ušlehat!
    Přidat:
    250g polohrubé mouky+1 prášek do pečiva/smíchat/
    1,5 dl mléka
    2 lžíce rumu smíchat s 2 lžícemi kakaa/trošku vody/
    To vše smíchat a dát do kulaté formy vymaz.vysyp. a nahoru dát nastrouhaná jablka/asi 300g/ a posypat 1 vanilk.cukrem a upéct.
    Poleva:
    150 g hery rozehřát,vmíchat 2 lžíce kakaa,150g moučk.cukru,2 lžíce horké vody 2 lžíce rumu,vše smíchat do hladka a tímto polít chladnoucí koláč.Nakonec posypeme mandlemi nebo ořechy/sekanými/
    LENKA

Tak Leni, kluk půjde jen pro jablka a asi upeču, mám ořechy z mražáku i zbytek rumu ( který jsem já nevypila, nesnáším ho, nedělá mi dobře ) a recept je jednoduchý.
    Pokud by se ti PROSÍM ještě chtělo připsat stupně a čas, jak to PEČEŠ ty, budu moc ráda, jen ať vím ORIENTAČNĚ.
    Dík moc.
    Pa.
    anina s.

Comment

Jani mám starej obyč.elektr.sporák a všechno peču tak 160-170 a tak 40-45minut,v tomhle se mi špatně radí,snad se ti poved,ale jak budu péct tak to dopíšu
      LENKA

Comment

Ahoj Leni, dík za odpověď, takto mi to stačí. Klukovi to nevyšlo koupit jablka, tak jsem zatím upekla ořechovou bábovku s citrónovou polevou.
        Jak už jsem psala, vím, že bábovka se peče na míň stupňů a dýl, protože je vysoká, aby se propekla. Ale u koláče, který je " placatější " , jsem tápala.
        Tak se měj, dík a pak písnu, zda se mi povedl.
        anina s.

Comment

Pracuji...
        X