Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Šup do trouby

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Šup do trouby

    1 Hera rozpustit
    2 sklenky krystal.cukru
    3 lžíce kakaa
    1 vanilkový cukr
    1/2 sklenky mléka

    zamíchat a odebrat těsto do sklenky ( po upečení bude poleva )
    do zbytku přidat

    4 vejce
    11/2 sklenky polohrubé mouky
    1 prdopeč

    Do vymazaného a vysypaného plechu nalijeme těsto a upečeme.
    Po upečení nechat vychladnout, ale jen do vlažna. Na buchtu rozetřeme ,,polevu,, ze sklenky a posypeme kokosem. Dejte pozor, ať buchta není moc teplá, ať se poleva nevcucne.Když je studená, nedá se poleva dobře rozetřít.
    Attached Files
    Last edited by Iva4; 07.04.2010, 03:22.
    Iva4

  • #2
    Ahoj Ivo4, podobnou buchtu už jsem pekla, je výborná, není suchá dík té polevě.
    Jen ji znám z hrníčkové kuchařky jako " Vodouch " ( i když tam žádná voda není )
    Fajn recept.
    Pa.
    anina s.

    Comment


    • #3
      U nás je to pro změnu Hop do trouby
      Dagmar

      Comment


      • #4
        Já to znám zase jak Šalamounovy řezy..Má to asi víc názvů.Ale hlavně že je to dobrý

        Comment


        • #5
          U nás se tomu taky říká Šalamounovy řezy. Jsou dobrý.
          Last edited by verka123; 01.10.2009, 09:14.
          Věrka.

          Comment


          • #6
            kdo asi byl Šalaloun,Věruš to jsou názvy, se tu bavím, Šalamouna ještě beru, to známe, ale Šalaloun, dobrý.....
            Hančí

            Comment


            • #7
              Hančí, to jsem se taky zasmála, tak to musím opravit.
              Věrka.

              Comment


              • #8
                Věruš,nic ve zlým,sranda musí bejt i kdyby na chleba nebylo,no néé???
                Hančí

                Comment


                • #9
                  Tak jsem si naběhla.
                  Psala jsem o Vodouchovi, ale protože jsem ho už dlouho nepekla, nepodívala jsem se před odpovědí do Hrníčkové kuchařky, samo, že tam voda je, teď na to koukám.

                  1 hrnek VODY
                  1 Hera
                  1 VC
                  2 hrnky mouč. cukru
                  2 PL kakaa
                  2 hrnky polohr. mouky
                  1 PDP
                  4 vejce
                  tuk a mouka na plech
                  kokos nebo ořechy na posypání

                  VODU, Heru, VC, kakao a mouč. cukr svaříme. Ze vzniklé hmoty odebereme 1 hrnek, který použijeme jako polevu. Do vychladlého zbytku hmoty přidáme mouku, PDP a vejce. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, upečeme ve vyhřáté troubě ( já pekla na 150 st. asi 15 - 20 minut ). Ještě teplé polijeme polevou a posypeme kokosem nebo sekanými ořechy.
                  Já tu hmotu nechala v hrnci a tam přidávala ostatní suroviny a tím si ušetřila 1 ušpiněnou mísu.
                  Tak se omlouvám za mylnou informaci...
                  Last edited by janina s.; 27.03.2011, 19:38.
                  anina s.

                  Comment


                  • #10
                    Ano já to mám taky pod názvem Šalamounovy řezy,je to výborný řezík.

                    Comment

                    Pracuji...
                    X