Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Sachr dort

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Sachr dort

    15 dkg másla
    15 dkg moučkového cukru
    15 dkg rozpuštěné čokolády na vaření
    15 dkg hladké mouky (přesáté)
    1/2 prášku do pečiva
    6 vajec
    Meruňková marmeláda na slepení dortu

    Vyšleháme máslo s cukrem, potom postupně přidáváme 2 vejce a 4 žloutky a vyšleháme do hladkého krému. Potom v tenkém pramínku přiléváme vychladlou čokoládu a pořád šleháme, až vznikne hladký čokoládový krém. Nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva a zlehka vmícháme sníh ze 4 bílků. Nalejeme do vymazané a nejlépe strouhankou vysypané dortové formy a upečeme. Já peču v horkovzdušné troubě na 170 stupňů asi 40 minut. Po vychladnutí dort rozkrojíme na dvě části, hustě namažeme meruňkovou marmeládou, slepíme a pouze tenkou vrstvou namažeme i povrch dortu. Nakonec polejeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout v lednici.
    Buď můžete použít klasickou čokoládovou polevu, ale nejlepší je tato:
    1 šlehačku přivedeme k varu, odstavíme a do šlehačky nalámeme 225 gramů čokolády na vaření (22,5 dkg). Necháme stát 5 minut a potom vyšleháme do hladkého krému. Ihned poléváme. Mně vždycky trochu polevy zbude, tak buď ještě na něco použiju nebo mi to chlapi doma sní, neboť je opravdu výborná.
    Dort můžeme ještě ozdobit šlehačkou a je naprosto úžasný!!!

    PŘEJI DOBROU CHUŤ!!!!

  • #2
    Tak Peťulko,tohle vypadá fakt moc dobře a hlavně,žádný krémy,to je něco, pro mý chlapy.......při nejbližší příležitosti vyzkouším a dám vědět, jak to dopadlo!!
    Hančí

    Comment


    • #3
      Ahoj Petrulinko, tak tohle vypadá super !
      A pro mě jednoduše a kluk má rád skoro všechno čokoládové.
      Tak brzo určo zkusím !
      Zdravím.
      anina s.

      Comment


      • #4
        ahoj děvčata

        Dort je opravdu vynikající. Já tedy nemám moc ráda čokoládové zákusky, ale tento zbožňuju. Tak budu ráda, když mi dáte vědět, zda vám chutnal. Zatím ahoj

        Comment


        • #5
          Takže tu polevu tam leješ ještě teplou jestli jsem to dobře pochopila?
          MARUŠKA

          Comment


          • #6
            Je opravdu výborný, dělám ho už léta, jenom dávám všeho 16 dkg. Jsem zvědavá na tu polevu, určitě vyzkouším
            Alena J

            Comment


            • #7
              Když dělám buchtu na plech tak používám jedině tuto polevu a je výborná. Neláme se a krásně se krájí.
              ZDENKA

              Comment


              • #8
                Pro Marušku: omlouvám se, přišla jsem tady až teď. Tu polevu leju na dort hned po rozšlehání. Jelikož v dortu není krém, tak to nevadí.

                Comment

                Pracuji...
                X