600 g polohrubé mouky
42g droždí-1 kostka
150 g rozp.másla
4-5 lžíc krystal cukru
400 ml mléka
2 vejce
lžička soli
lžička rumu nebo nastrouhám trochu citr.kůry,to je těsto na větší plech,tak dělám z poloviční dávky a mouku hladkou na půl s polohrubou
Kvásek-do mísy nadrobit droždí,přidat 2 lžíce cukru,1/3 vlažného mléka a trochu mouky,promíchat a nechat pod utěrkou tak 10 minut vyběhnout.Do kvásku přidat zbytek mouky,mléka,vejce,cukr,sůl a máslo a vymíchat do hladka,až nelepí!
Nechám kynout tak hodinu.
Pak přímo z mísy vykrajuji-lžícou kousky,naplním ovocem,pokládám spojem dolů do pekáčku vymazaného máslem a každou buchtu ještě potřu zvlášť rozp.máslem-asi tak 1/4 másla rozpustit.Nechám ještě na plechu pod utěrkou kynout tak 20 minutcca.
Pekáč vložím do předehřáté trouby-já peču na 200 tak 40 minut.Po dvaceti minutách obrátím plech a dopeču z přední strany.
42g droždí-1 kostka
150 g rozp.másla
4-5 lžíc krystal cukru
400 ml mléka
2 vejce
lžička soli
lžička rumu nebo nastrouhám trochu citr.kůry,to je těsto na větší plech,tak dělám z poloviční dávky a mouku hladkou na půl s polohrubou
Kvásek-do mísy nadrobit droždí,přidat 2 lžíce cukru,1/3 vlažného mléka a trochu mouky,promíchat a nechat pod utěrkou tak 10 minut vyběhnout.Do kvásku přidat zbytek mouky,mléka,vejce,cukr,sůl a máslo a vymíchat do hladka,až nelepí!
Nechám kynout tak hodinu.
Pak přímo z mísy vykrajuji-lžícou kousky,naplním ovocem,pokládám spojem dolů do pekáčku vymazaného máslem a každou buchtu ještě potřu zvlášť rozp.máslem-asi tak 1/4 másla rozpustit.Nechám ještě na plechu pod utěrkou kynout tak 20 minutcca.
Pekáč vložím do předehřáté trouby-já peču na 200 tak 40 minut.Po dvaceti minutách obrátím plech a dopeču z přední strany.
Comment