Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Koblihy do trouby

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Koblihy do trouby

    Koblihy do trouby

    500 g hladké mouky, 250 ml mléka, 1 žloutek, 40 g cukru, 50 g másla nebo hery, špetka soli, 1 vanilkový cukr, 1 kostka droždí (42 g)
    náplň: marmeláda nebo povidla
    na potření: kousek másla, 1-3 lžíce rumu (podle chuti)


    Postup
    Z uvedených surovin zpracujeme těsto, v domácí pekárně nebo ručně. Vykynuté těsto po částech rozválíme a vykrájíme kolečka. Na polovinu koleček dáme marmeládu nebo povidla, druhým kolečkem přikryjeme a pořádně stlačíme okraje.
    Naskládáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme dalších 20 minut kynout. Pak upečeme (180-200°C, 12-15 minut)
    dozlatova.
    Hned po vytažení z trouby koblihy potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a pocukrujeme.



  • #2
    Jaruš tyhle určitě vyzkouším,vypadají dobře...
    Radka

    Comment


    • #3
      No Jarus ony vypadaji zdraveji nez smazene,ale jsou taky dobre?Nejsou vysusene?

      Comment


      • #4
        Jaruš paráda, já je nerada smažím, tohle je super.
        Iris

        Comment


        • #5
          Dobry den,
          bohuzel chybicka se vloudila Vcera jsem delala tyto koblizky, testo mi krasne vykynulo, na plechu pote taky, rozvalela jsem a udelala placicky, ale kdyz jsem je dala pect,tak se mi skoro vubec nenafoukly a po deseti minutach jsem je musela vyndat, protoze uz byla udelana kurcicka. Spis vypadaly jak takove ty klasicke ceske buchty,ale nebyly tak vysoke, testo tenoucke a uvnitr marmelada a kolem vzduchovy prostor. Nevim, jestli to nahodou nebylo treba pridanym tukem, protoze heru tu nemam (ve Spanelsku neexistuje) a maslo jsem nemela v lednici, tak jsem tam dala obycejny margarin, ale to by me nenapadlo, ze by to mohlo nejak uskodit pri peceni. A nebo jestli to nebylo moc rychlim upecenim, dala jsem je na 190 ale uz za deset minut jsem mela udelanou kurcicku na povrchu. Pani Lenko, Vy mate tak krasne fotecky a jeste hezci koblizky na tech foteckach , mate nejaky specialni postup jak jste delala ty koblizky? Nebo jak jste mela vysoke ty kolecka po rozvaleni? Mohl byste mi nekdo poradit kde jsem asi mohla udelat chybicku?

          za kazdou radu bych byla moc vdecna, nevim si bohuzel rady

          dekuji Tezzicka

          Comment


          • #6
            Já jsem použila máslo,heru ne a krásně naskočily,nevím nevím čím by to bylo-snad Jaruška poradí???????dělala jsem přesně dle receptíku,koblížky jsem dla na pečící papír a nechala ještě tak 20 minut kynout na plechu a pak jsem pekla na 180
            LENKA

            Comment


            • #7
              Tezzičko,jestli jsi nevykrojila moc slabá kolečka.Já to dělám jako normální koblihy,potom jsi měla málo těsta a tak nemělo co nakynout a uprostřed se ti vytvořila vzduchová kapsa.Dělám je vysoké asi 2 cm,džem a zase 2cm kolečko,po krajích přimáčknu a znovu kolečkem vykrojím a nechám na plechu ještě kynout znovu.Tuk by vůbec neměl být problémeme,já použila taky Heru.Těch 190 asi bylo dost,ale nemyslím,že to by byla příčina,spíše moc slabé a tím pádem málo těstíčka.

              Comment


              • #8
                Dekuju moc za rady, asi to bude tim, ze jsem opravdu melo moc slaba ta kolecka. 2 cm jsem opravdu nemela, sotva tak 1 cm, protoze na foteckach co jsem videla vypadaly fakt slabounke,ale mate pravdu Pani Jarus, asi opravdu nemelo co vykynout. Jeste jsem mela jednu otazecku, proc se to pece na tolik stupnu?? Kdybych to nechala treba pomalinku kynout, mozna by nakynuly vic a nebyla by tak tvrda ta kurcicka napovrchu...ja teda peceni moc nerozumim,jen se tak ptam

                dekuji

                Tezzicka

                Comment


                • #9
                  Zadělávám je v pekárně, při pípnutí na přidání surovin odeberu polovinu těsta (na slané kobližky) a do pekárny přidám vanilkový cukr.
                  Slané kobližky plním nadrobno nakr. anglickou slaninou, nebo uzeným masíčkem a restovanou cibulkou z IKEA. Po upečení potřu dobrým rozpuštěným sádlem.
                  Těsto vyválím na sílu cca 1 cm a nechám pořádně hotové koblížky před pečením vykynout.
                  Attached Files
                  Alena J

                  Comment


                  • #10
                    Zítra se chystám péct koblihy, tak mi holky prosím řekněte, jestli tyto jsou opravdu jako klasické smažené? Nejsou třeba jako buchty honzíkovky? Děkuji

                    Comment


                    • #11
                      Já jsem je dělala pouze jednou a byly dobré,není to klasický koblížek je sušší-každý má jinou chuť,ale já radši vdolky a smažím,ale to je jen můj názor,klukům teda moc chutnaly!
                      LENKA

                      Comment

                      Pracuji...
                      X