Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Moka řezík

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Moka řezík

Těsto na velký plech!
    4 celá vejce
    300 g polohrubé mouky
    1 prášek do pečiva
    300 g moučk.cukru
    200 g mletých ořechů-vlašských
    2 lžičky instant.kávy
    12 lžíc studené vody
    Z bílků ušlehat sníh.6loutky smíchat s cukrem a 4 lžícemi studené vody do pěny.Postupně přidat vodu-8 lžíc,ořechy,kávu a mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků
    Těsto dát na vymaz.vysyp.plech a péct na 170 tak cca 30 minut????
    Horké potřít džemem-višňový-dle chuti!
    Krém:
    250 g másla vyšlehat s 100 g cukru moučka
    O,5 l mléka přivedeme k varu a rozpustíme 1-2 lžičky instant.kávy a přisypat 1 vanilk.pudink a uvařit do zhoustnutí.Do vychladlého vmíchat máslo s cukrem.
    Potřít krémem a pocákat čokoládou!
    LENKA

Ještě fotečky!!!!
    Attached Files
    LENKA

Comment

Kávové věci mám moc ráda, takže vyzkouším.
      HankaP

Comment

Leni zase skvělý receptík do mé sbírky,hned bych udělala jen nemám komu...Já kávové můžu,děti nerady.Ty máš zase komu ale až moc a určitě bys zasloužila při nejmenším pochvalu.Protože jsi srašně moc šikovná a obětavá jak se o všechny tak pečlivě staráš a to ve všech směrech.Aspoň,že máš oporu v manželovi,a ode mne máš velikananááánskou pochvalu :
        Radka

Comment

Leni vypadá moc pěkně a určitě výborný, no na naši rodinku moc máslového krému, poraďte čím nahradit, nebo zlehčit. Aspoň bych zužitkovala ořechy.
          Renata

Comment

Radko díky za pochvalu,moc díky!!!!
            Kluci nemají rádi kávové,ale tohle jim chutnalo,dala jsem jen 1 malou lžičku do krému a on je takový jemný,nevím jak to popsat jak kávová točená zmrzlina,nemají taky rádi moc krémy....ale tenhle chutnal???
            Nevím jak poradit s krémem,snad poloviční dávku,nebo pudinku více,másla méně...snad ještě někdo poradí....
            LENKA

Comment

Právě chladne na plechu a pudink jsem uvlnila banánový (opět jiný nebyl ) tak jsem zvědavá.
              Kluk řekl "hmm, tady to pěkně voní".
              anina s.

Comment

Tak jsem ochutnala. Musím se pochlubit, že fotky bych měla stejné jako Lenka24 (což jsem ani nedoufala), ořechy jsem sekala v čopru, tak tam pěkně křupou a ten banánový pudink není špatný.
                Do těsta jsem kápla trochu rumu a místo másla dala Ramu (tu kupujeme nejčastěji), moučník je vláčný a káva mu dodává super chuť.
                Dík Leni za recept a všem doporučuju.
                anina s.

Comment

Jani to moc potěší-jsem ráda,že chutnal
                  LENKA

Comment

Leni, už je pryč, i klukovi chutnalo a něco nabízel kamarádům, jsem ráda, že jsem nemusela schovávat do mražáku a tak upeču něco dalšího.
                    Jen uprostřed jsem měla těsto vysoké 3 cm a krém 1 cm. Plech 40x30. Těsto jsem rozprostřela z prostředka stěrkou ke krajům.
                    Příště asi dám více másla ?
                    anina s.

Comment

Leni,to vypadá dobře,kávové mám ráda.Smůla,že můj mužskej ne..nebo štěstí?Že když bych ho udělala,tak na mě hodně zbude?
                      TEREZA

Comment

Terezko, vyzkoušej, je to dobrota, kluk má rád jen ČOKOLÁDOVÉ a kávové ne, ale pochvaloval si to. Když tak zkus z poloviční dávky? A to by manžel ani neochutnal, pokud má rád sladké? Můj nikdy neodolá, potom "vyřadíme nebo zařadíme".
                        anina s.

Comment

Jani,on jen remcá,ale sní všechno..
                          TEREZA

Comment

Můj sní skoro všechno a OBČAS remcne (koprovka ).
                            anina s.

Comment

Jani já jsem dělala také na větší plech a zase se mě zdálo toho krému až móc....
                              LENKA

Comment

Pracuji...
                              X