Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Šlehačková bábovka

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Šlehačková bábovka

    Ingredience:
    4 vejce
    1 vanilkový cukr
    1/4 litru cukru moučka
    1 smetana ke šlehání
    1/2 litru hladké mouky
    1 prášek do pečiva
    kakao
    Postup:
    celá vejce, vanilkový cukr a cukr moučku ušleháme, nalijeme šlehačku a přidáme mouku s práškem do pečiva. Polovinu těsta obarvíme kakaem.
    Dáme do bábovkové formy a pěčeme na 180°C asi 40 - 45 minut. Před dopečením přikrývám pečícím papírem, aby se zvrchu nepřipalovala.
    Ještě teplé pocukrujeme.
    Ketka 1957

  • #2
    Ketko kolik je ty slehacky, prosim.

    Comment


    • #3
      Pavli, jak kdy koupím. Někdy má 200ml a někdy 215ml podle výrobce. Ale ten rozdíl vůbec nevadí. Povede se vždycky. Někdy tam přidám i hrst oříšků, nebo strouhanou čokoládu když mám nějaký zbytek. Peču ji od svých 20 let a nikdy nezklamala. Pa pa
      Ketka 1957

      Comment


      • #4
        Dekuji ja ji urcite vyzkousim az se trochu ochladi. V tomhle vedru se neda ani zapnout trouba .

        Comment


        • #5
          Dobry den vsem kucharkam ... tak jsem zkousela slehackouvou babovku a vubec se mi nepovedla..byla hroooozne trvrda a ja vubec nevim cim to bylo. Musim tedy rict,ze neziju v Cechach,takze mam asi i trochu jine ingredience,jinak nevim cim by to mohlo byt. Prasek do peciva jsem si privezla z Cech,tak ten tady nastesti mam, babovka mi krasne vybehla, cukr jsem musela trochu umlet, protoze moucku nemam, ale to by snad tim nemelo byt, nebo snad ano? A nemohlo by to byt taky tou smetanou? Musi se vzdy vyslehat,nebo to staci jen pridat do testa? Ja jsem tady u nas totiz nenasla smetanu na slehani, ale jen jako na vareni, musim vic hledat, tak by to asi mohlo byt tim. Nejsem vubec zdatna kucharka, tak se asi nekomu bude zdat moje otazka trochu hloupa, ale kdyz ja bych se tak chtela naucit pect a vubec mi to nejde ,jen umit kynute testo, to mi jde, vsechny rohliky,housky, vanocky, ale babovky mi proste nejdou
          predem dekuju za kazdou radu Tezzicka

          Comment


          • #6
            Ahoj Tezzičko, tím cukrem to určitě nebylo, já často používám cukr krupici a ne vždy moučkový. Ta smetana se nešlehá, jen se přidá do těsta, druhem smetany to určitě taky nebylo, do podobných těst se může dát třeba i bílý jogurt, atd,, / nahrazuje tuka mléko /
            Já myslím, že to muselo být jedině druhem mouky !! a možná delší dobou pečení.
            Držím palce, at se příště zadařííííí
            Iris

            Comment


            • #7
              tak to mate asi pravdu s tou moukou i s tou dobou peceni...mam tady jen hladkou mouku a jeste k tomu mi prijde, ze je stejne trochu jina nez ta nase, ale zase jsem si rikala, ze kdyz se mi s ni povedla vanocka, tak proc ne babovka...jinak ja pouzivam tu slavnou silikonovou formu na babovku, takze to bude asi mozna spis tim, pekla jsem to 45 minut a to bylo nejspis prilis, ale vubec se mi nepripekla ani nespalila, tak proto by me to ani nenapadlo, ze jsem to pekla dlouho...dekuju moc za radu, priste, teda uz dnes pujdu udelat dalsi....ja bych jinak totiz neusla tezzicka

              Comment

              Pracuji...
              X