Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Buchty ,,Vohrňouška,, (dle časopisu Recepty)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Buchty ,,Vohrňouška,, (dle časopisu Recepty)

    Ingredience:
    500g polohrubé mouky, špetka soli, 70g moučkového cukru, 1/2 sáčku vanilkového cukru, sušené droždí na 500g mouky, 2 žloutky, 70g másla, 300ml vlahého mléka (já dala o trošku méně)
    Náplň: dobře vyzrálé švestky, mletý mák a moučkový cukr
    Z uvedených ingrediencí vypracujeme hladké vláčné těsto, necháme vykynout do zdvojnásobení původního objemu.
    Na vále tvoříme placičky, na které pokládáme rozevřenou švestku a na tu ještě půlku další švestky. Vezmeme těsto na obou stranách, povytáhneme, zatočíme vždy 2 konce k sobě, čímž se nám utvoří jakási mistička. Konce zatočíme dovnitř, přeneseme na plech s vysokým okrajem, který jsme dobře vymastili máslem. Takto klademe jednu buchtu vedle druhé a současně jednotlivě potíráme po obvodu rozpuštěným máslem.
    Na každé buchtě nazdvihneme půlku švestky, lžičkou nasypeme smíchaný mletý mák s moučkovým cukrem, vrátíme švestku a znovu povrch zasypeme mákem. Nakonec namáčíme mašlovačku do másla a zakapáváme povrch buchet.
    Pečeme v předehřáté troubě na 200°C po dobu 30 - 40 minut. (až nám krásně zezlátnou, jsou hotové). Po zchladnutí je oddělíme od sebe, naskládáme na talíř a pocukrujeme. DOBROU CHUŤ!!!
    Last edited by Ketka 1957; 05.08.2009, 16:14.
    Ketka 1957

  • #2
    Ketko děkuju za receptík,už si píšu.V galerce se přiznám-jsem moc nepochopila to ,,podhrnutí",myslela jsem napřed spíše,že se založí pod koláček...Teď už chápu a děkuju za výstižné vysvětlení tvarování koláčů...někdy zkusím.
    Radka

    Comment

    Pracuji...
    X