Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Śvestkové nebo meruňkové koláče

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Śvestkové nebo meruňkové koláče

Kynuté těsto

50 dkg hladké mouky
    5 dkg cukru
    5 dkg oleje nebo tuku
    kostička droždí
    špetka soli
    1 celé vejce
    1/4 l vlažného mléka-necháme vykynout
    Na vále uděláme válec a nakrájíme porce na koláče. Podmoučníme si pokud je nutné a roztáhneme na čtverec a rohy vytáhneme na svázání.Dáme rozpůlenou švestku,posypeme skořicovým cukrem a položíme lístek másla a zavážeme přes roh na šáteček.Nepomazáváme ničím a nalijeme na plech trochu oleje-hodně vymastit a pečeme každý koláček odděleně,aby se nespekly do růžova.
    Můžeme plnit i meruňkama,ale ty už ničím nesypu i bez másla.Ještě teplé pocukrujeme.
    Last edited by Jaruš; 02.08.2009, 00:23.

Jaruško, na pečícím papíru by to nešlo?
    ZDENKA

Comment

Zdeno dcera to peče na pečícím papíru,ale je ochuzená o tu výbornou kurčičku vespodu.Jinak samozřejmě to jde.Dnes je to samá dieta,nikdo nechce tloustnout a tak je od té doby peče na papíře.Ani to máslo na ty švestky nemusíš dávat,protože zase tuk navíc,ale komu to nevadí,má to svůj účel.

Comment

Původně odeslal Jaruš Zobrazit příspěvek
        Zdeno dcera to peče na pečícím papíru,ale je ochuzená o tu výbornou kurčičku vespodu.Jinak samozřejmě to jde.Dnes je to samá dieta,nikdo nechce tloustnout a tak je od té doby peče na papíře.Ani to máslo na ty švestky nemusíš dávat,protože zase tuk navíc,ale komu to nevadí,má to svůj účel.

Jaruš, nejsem na sladké, ale někdy musím ochutnat, co jsem upekla a u tohoto se mi taky sbíhají sliny. Je to jednoduchý receptík. Jen se vidím, jak já dělám uzlíky. a přiznám se, já papír používám, ať mám čistý plech, někdy mi náplň vytekla, přiškvařila se a já drhla. Ale už vím, proč můj Cukeťák neměl zespodu kůrčičku..
        A to máslo bych já určo dala.
        Dík za tip a pa.
        anina s.

Comment

Pracuji...
        X