Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Výborný krémeš

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Výborný krémeš

    Výborný krémeš

    1 balení listového těsta ( 400 g),
    l.krém: 800ml mléka, 2 žloutky, 2 vanilkové pudinky, 3 vrchovaté lžíce moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 2 – 3 lžíce hladké mouky, 1 Hera, pár kapek rumu – nemusí být.
    2.krém: 2 x šlehačka ke šlehání ( 200ml), 1 sáček ztuhovače do šlehačky.

    Nejdříve si uděláme 1.krém.
    Do hrnce nalijeme 800ml mléka, do něho dáme pudinky, cukr, vanilkový cukr, žloutky a hladkou mouku , ušleháme šlehačem a za stálého míchání dáme vařit. Po uvaření vznikne hodně hustá kaše. Necháme vychladit a pak postupně po lžících zašleháváme do Hery.Na konec přidáme trochu rumu.

    Listové těsto rozválíme na velký plech a dáme péct. Trvá to chvilku, troubu musíme hlídat. Po upečení necháme vychladnout pak natřeme krémem č.l.
    Šlehačky vyšleháme spolu se ztuhovačem do tuha a naneseme na pudinkový krém.
    Na závěr posypeme grankem nebo kdo to umí, polije čokoládovou polevou. Dáme do ledničky ztuhnout nejlépe přes noc.
    Attached Files
    Jana H.

  • #2
    Re: Výborný krémeš

    Tak Jani jsem napnutá, ten obrázek jste tam už vložila sama Ivana
    Ivana M

    Comment


    • #3
      Re: Výborný krémeš

      Jasný, ale za dozoru dcery. Já bych to tam vložila, ale neuměla jsem zmenšovat fotky, a včera tady byli se zetěm, tak mi to ukázala. Jen doufám, že jsem si to zapamatovala, trochu jsem machrovala, že to už umím.Takže, Ivo , vesel pondělí velikonoční . Jana H.Tady už byli první koledníci.
      Jana H.

      Comment


      • #4
        Jani, prosím o radu. Při pečení samotného plátu z listového těsta se mi vždycky stane, že se zmenší, tak nějak "srazí". Nemáte, prosím, nějaký fígl, aby si ten plát zachoval svoji velikost? Díky. Věra

        Comment


        • #5
          VěrkoZ, to udělá každé listové těsto. Ale pokud to nechceš, tak hodně přetáhni okraje po obvodu pekáče do výšky. Mělo by to vyjít. Možná se stáhne, ale nemělo by to být tak moc. měj se hezky. A prosím nevykat, tykat. Díky.
          Jana H.

          Comment


          • #6
            Ahoj Jani, díky za radu, v sobotu čekáme návštěvu, tak zkusím tento krémeš. Nemám fotoaparát, tak pak alespoň napíšu, jestli se povedl, hlavně jestli chutnal
            Přeji Ti hezký večer. Věra

            Comment

            Pracuji...
            X