Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Překvapení v jogurtovém těstu

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Překvapení v jogurtovém těstu

    Na těsto potřebujeme:
    15 dkg Hery
    23 dkg hladké mouky
    10 dkg jogurtu (použijte velký jogurt, zbytek upotřebíte do "náplně")
    sůl na špičku nože
    1/2 sáčku kypřicího prášku

    náplň:
    kulaté piškoty, zbytek jogurtu, malé množství vanilkového pudinku (tak, aby se při pečení jogurt zahustil), cukr, ovoce (měla jsem doma rebarboru, ale dobře bude vypadat nějaké červené)

    na posypání:
    moučkový cukr

    kulatá dortová forma

    Z uvedených přísad zpracujeme těsto, které dáme na chvíli do lednice odpočinout. Mezitím si osladíme zbytek jogurtu, přidáme trochu vanilkového pudinku. Těsto rozdělíme na dvě části, jednu uděláme o něco menší než druhou. Tu menší část vyválíme do tvaru kulaté placky, aby nám pokryla dno vymazané formy. Potom poklademe vrstvou piškotů, nedáváme je ale až do kraje, ten budeme potřebovat asi tak 1 - 1,5 cm nechat volný, aby se na něj mohl přitisknout vršek. Potom dáme vrstvu jogurtu a ovoce, pak zase piškoty a jogurt. Větší část těsta rozválíme opět na kulatou placku, přikryjeme s ní vzniklý "kopec" a přitiskneme okraje k okrajům dolního těsta. Dáme upéct do trouby, asi na střední žár, aby se "překvapení" propeklo. Povrch má být zlatavý, tak si podle potřeby teplotu přidejte nebo uberte. Po vychladnutí dáme do lednice, podáváme posypané moučkovým cukrem.
    Attached Files
    Zuzana

  • #2
    Zuzi, to vypadá velice zajímavě. Jak bude chvilka, zkusím taky. Zdraví Ketka
    Ketka 1957

    Comment


    • #3
      Zuzi,do těsta-cukr žádnej???jinak,to vypadá, ale zajímavě!!!
      Hančí

      Comment


      • #4
        Hančí, opravdu jsem žádný cukr nedala, třeba v tvarohovém těstě také nebývá. Ale pokud po něm toužíš, můžeš si malinko dát. A zapomněla jsem napsat, že před upečením jsem vršek potřela vejcem. Jinak v těstu vajíčko není, kdo je ale zvyklý dávat, tak ať si třeba dá do těsta žloutek a vršek potře bílkem.
        Zuzana

        Comment


        • #5
          Zuzi naopak,mě to moc vyhovuje,mám mužskýho diabetika!!!!A nemáme rádi moc sladké!!!Jsme už na to zvyklí.Díky určitě vyzkouším!!!
          Hančí

          Comment

          Pracuji...
          X