Oznámení

Collapse
No announcement yet.

řez margot

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • řez margot

    1 čokoláda Margot nastrouhaná na hrubém struhadle
    1 vanilkový cukr
    2 vejce
    1 šlehačka
    2 lžíce oleje
    1 hrnek cukru
    4 lžíce mléka
    2 hrnky polohrubé mouky
    1 prášek do pečiva

    Poleva-10 dkg másla
    10 dkg cukru
    1 žloutek
    2 lžíce rumu
    Nalijeme za tepla na vytažený řez.

    Já dělám svou polevu: 1 100g čokoláda na vaření se rozpustí se 3 lžícemi oleje a když je rozpuštěná dám 1 malou zakysanou smetanu a vmíchám ji až se spojí. Je vynikající.Jinou už na řezy nepoužívám.
    Last edited by Jaruš; 17.06.2009, 22:34.

  • #2
    Jaruš, já se všude bojím používat syrové žloutky...i nepečené cukroví dělám s Vajahitem. Myslíš, že ta horká buchta ten žloutek v polevě "uvaří" a nemám se té polevy bát?

    Comment


    • #3
      Rendi je to takový recept,ale já stejně používám svoji.Tak že ji nedělám,protože taky na syrovo nikde vajíčka nepoužívám,přece jen nevím abych nechytla tu salmonelu.

      Comment


      • #4
        Jaruš mám podobný receptík ze šlehačkou na tu bábovku,a ta je bez polevy!Kdo nemá rád vejce syrová-já též nepoužívám,dá si prostě jinou polevu!A je to!
        Díky za receptík!
        LENKA

        Comment


        • #5
          To je jasný, já si to taky přizpůsobuju podle svého. Jen mě tahle poleva zaujala

          Comment


          • #6
            Děvčata, já všude, kde jsou psané žloutky a cukr a mělo by to být bez pečení, tak to nad parou povařím za stál=ho míchání do krému.
            Salmonela by měla zmizet. Třeba do Tiramisu, dávám mascarpone smíchaný s tímto žloutkovým krémem.
            HankaP

            Comment


            • #7
              Původně odeslal Jaruš Zobrazit příspěvek
              1 čokoláda Margot nastrouhaná na hrubém struhadle
              1 vanilkový cukr
              2 vejce
              1 šlehačka
              2 lžíce oleje
              1 hrnek cukru
              4 lžíce mléka
              2 hrnky polohrubé mouky
              1 prášek do pečiva

              Poleva-10 dkg másla
              10 dkg cukru
              1 žloutek
              2 lžíce rumu
              Nalijeme za tepla na vytažený řez.

              Já dělám svou polevu: 1 100g čokoláda na vaření se rozpustí se 3 lžícemi oleje a když je rozpuštěná dám 1 malou zakysanou smetanu a vmíchám ji až se spojí. Je vynikající.Jinou už na řezy nepoužívám.
              Tady ještě přikládám foto.

              Comment


              • #8
                Původně odeslal Jaruš Zobrazit příspěvek
                Tady ještě přikládám foto.
                ŘEZ MARGOT od Jaruš
                Attached Files

                Comment


                • #9
                  Tak jsem Jaruš udělala s tvou polevou a nahoru nastrouhala ješte jednu Margotu. Výborná, mám podobný recept, ale přijde nahoru paříž. slehačka, tohle je jednoduší a stějně dobré.
                  Renata

                  Comment

                  Pracuji...
                  X