( doba přípravy asi 50 minut, pečení asi 30 minut )
1 bal. piškotů Opavia, 100 g másla, 150 g cukru moučky, 1 van. cukr, 2 žloutky, 2 PL rumu, 150 g polohr. mouky, špetka PDP ( prášku do pečiva ), 5 PL mléka, sníh ze 2 bílků, trochu kakaa, marmeláda, čoko poleva.
Piškoty marmeládou slepíme po dvou plochou stranou k sobě.
Máslo, cukr, žloutky, rum a kakao utřeme. Přidáme sníh z bílků a mouku s PDP.
Do vymazané a moukou vysypané formy na srnčí hřbet nalijeme část těsta. Na těsto naskládáme slepené piškoty ve dvou řadách vedle sebe.
Na to nalijeme zbytek těsta, mělo by být hustší, aby piškoty nevyplavaly.
Upečeme asi na 170 stupňů.
Hotový moučník vyklopíme a polijeme čoko polevou.
Moučník se snažíme krájet tak, abychom uprostřed překrojili slepené piškoty, které se pak podobají kočičím očím.
Opsáno z Piškotové kuchařky.
Vyzkoušené a dobré.
1 bal. piškotů Opavia, 100 g másla, 150 g cukru moučky, 1 van. cukr, 2 žloutky, 2 PL rumu, 150 g polohr. mouky, špetka PDP ( prášku do pečiva ), 5 PL mléka, sníh ze 2 bílků, trochu kakaa, marmeláda, čoko poleva.
Piškoty marmeládou slepíme po dvou plochou stranou k sobě.
Máslo, cukr, žloutky, rum a kakao utřeme. Přidáme sníh z bílků a mouku s PDP.
Do vymazané a moukou vysypané formy na srnčí hřbet nalijeme část těsta. Na těsto naskládáme slepené piškoty ve dvou řadách vedle sebe.
Na to nalijeme zbytek těsta, mělo by být hustší, aby piškoty nevyplavaly.
Upečeme asi na 170 stupňů.
Hotový moučník vyklopíme a polijeme čoko polevou.
Moučník se snažíme krájet tak, abychom uprostřed překrojili slepené piškoty, které se pak podobají kočičím očím.
Opsáno z Piškotové kuchařky.
Vyzkoušené a dobré.
Comment