Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Rebarborovy řezík (mnamka)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Rebarborovy řezík (mnamka)

    Ingredience:
    500g hladké mouky
    1 prdopeč
    160g tuku
    120g cukru
    sůl
    1/2 sáčku vanilinového cukru
    2 vejce
    2-3 lžíce mléka

    1 kg rebarbory
    250g cukru
    1 vanilkový nebo smetanový pudink
    2-3 lžíce kysané smetany
    50g rostlinného tuku
    1/2 tvarohu
    Příprava:
    Očištěnou rebarboru nakrájíme na kostičky, zasypeme cukrem a necháme ji pustit šťávu.
    Z uvedených přísad zpracujeme těsto těsně před pečením
    Těsto vyválíme a vyložíme jím plech - buď vymazaný a vysypaný, já dala pečící papír. Okraje povytáhneme, aby přečnívaly přes okraj plechu.
    Slijeme šťávu z rebarbory a doplníme ji vodou na 3/8 l
    V kysané smetaně rozmíchaný pudink nalijeme do této šťávy a za stálého míchání přivedeme k varu. vaříme 2 minuty.
    Do ještě horkého pudinku vmícháme postupně, po kouscích, tuk a potom, pomalu pul tvarohu a vymícháme..
    Teplý podink rozprostřeme na těsto a posypeme rebarborou. Já měla jen půl kila a dala jsem meruňky, byly nádherné, ale bez chuti. (už nebudu kupovat, už jen ze zahrady). Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30-40 minut.
    Upečený koláč pocukrujeme.
    Attached Files
    Last edited by Marie z Moravy; 12.06.2009, 21:16. Reason: pridam obr.
    Marie z Moravy

  • #2
    Maruško díky za príma receptík,počkám na meruňky a vyzkouším,rebarbory je málo!
    LENKA

    Comment


    • #3
      Jiste by bylo dobre treba s angrestem...
      Marie z Moravy

      Comment

      Pracuji...
      X