Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Těsto z uvařeného pudinku

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Těsto z uvařeného pudinku

    Těsto z uvařeného pudinku
    180 ml vanilkového pudinku uvařeného podle návodu
    25 dkg hladké mouky
    25 dkg Hery
    sůl na špičku nože
    1/2 sáčku kypřicího prášku

    Vanilkový pudink uvaříme dle návodu na sáčku, t.j. jeden sáček na 1/2 litru mléka, lepší je osladit méně. Odlijeme si potřebných 180 ml hotového pudinku, který necháme zchladnout, klidně můžeme pak strčit i do lednice. Zbylý pudink využijeme nějak jinak . K těm 180 ml zchladlého pudinku si přidáme hladkou mouku, Heru, sůl a kypřicí prášek. Toto zpracujeme v hladké těsto, které na omak bude připomínat třeba tvarohové těsto (to abyste věděli, jak má být těsto husté). Je možné, že si budete muset přidat ještě mouku, nebo naopak pudink, ale mě se to vydařilo s uvedeným množstvím. Těsto necháme v lednici odpočinout po tu dobu, co si připravujeme nějakou náplň. Potom rozválíme a tvoříme šátečky, ktéré plníme jablečnou, tvarohovou, ořechovou atd. náplní.
    Já jsem nedělala klasické šátečky, ale použila jsem tvořítko na pelmeně (přesně tu mřížku, co používá Ivanka). Plnila jsem jablečnou náplní se skořicí, ručně jsem ještě do každého přidala rozinku. I rumem to může trochu vonět. Z uvedeného množství mi vznikly dva velké plechy, dost jsem ty mrňousky dávala blízko sebe. Potřeme vajíčkem a pečeme do zlatova, já mám plynovou troubu, takže neporadím, na kolik stupňů, ale nepekla jsem to na plný plamen, ale neměla jsem troubu ani úplně stáhnutou, tak něco mezi. Po upečení posypeme moučkovým cukrem, vanilkový jsem nepřidávala, protože už tak je to docela voňavé.
    Toto byl můj experiment, který jsem nosila několik dní v hlavě, a jsem ráda, že se to podařilo, krásně se to nafouklo. Takže odzkoušeno a já mohu konečně klidně spát Fotka je ve fotogalerii jako mrňousci z pudinkového těsta.
    Zuzana

  • #2
    Re: Těsto z uvařeného pudinku

    Tak to je fakt zajímavý, určitě to zkusím. :P Ivana M :P
    Ivana M

    Comment


    • #3
      Re: Těsto z uvařeného pudinku

      Když o tom ale ještě zpětně přemýšlím, příště bych možná přece jenom zkusila dát o trochu více pudinku, protože jak se znovu zpracovávají ty odkrojky toho těsta a znovu se podsypávají moukou, tak už je to pak trochu znát, už to trochu víc křupe. A další poznatek: druhý den už podle mě ta vůně toho pudinku není už tolik výrazná (to je pro ty, kterým by to po upečení připadalo moc navoněné). Zuzka
      Zuzana

      Comment


      • #4
        Zuzko ty jsi úplný novátor to teda čumííím.
        MARUŠKA

        Comment


        • #5
          Dobrý večer,
          když zatím nefunguje fotogalerie, tak je to tady. Zuzka
          Attached Files
          Zuzana

          Comment

          Pracuji...
          X