Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Krtkův dort na plechu

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Krtkův dort na plechu

    SUROVINY
    Těsto: 320g hladké mouky, 180g cukru, 3 vejce, 3 polévkové lžíce kakaa, 200ml oleje, 200ml mléka, 1 prášek do pečiva
    Stracciatelový krém: 250g tvarohu v kostce, 2 zakyslé smetany (celkem 400g), 250ml smetany ke šlehání, 100g čokolády na vaření, 1 vanilkový cukr + uvařený pudink + 4 banány
    Pudink: 250ml mléka, 1 a půl balíčku vanilkového pudinku, dle chuti asi 4 polévkové lžíce cukru
    POSTUP PŘÍPRAVY
    Nejdříve si ze surovin uvaříme hustý pudink, klasicky dle návodu a necháme vychladnout.
    Těsto:
    Oddělíme si žloutky od bílků. Ze žloutků a cukru ručním šlehačem vyšleháme pěnu, do které pak po částech zašleháme olej a mléko. Potom si smícháme hladkou mouku s kakaem a práškem do pečiva a též zašleháme do těsta. Nakonec vařečkou vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme na sádlem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný vyšší plech (nejlépe buchťák s ušima) a dáme péct na 160°C asi na 30 minutek.
    Stracciatelový krém:
    V míse si ručním šlehačem vyšleháme tvaroh se zakyslýma smetanama. Potom do toho po lžících zašleháme vychladlý hustý pudink (to aby nám krém držel) a najemno nastrouhanou čokoládu na vaření + vanilkový cukr. Nakonec si vyšleháme smetanu (bez ztužovače) a zašleháme ji do krému. Pro nás byl krém sladký akorát, ale klidně dle chuti ještě můžete přisladit.

    Když je těsto upečené a zchladlé, tak si navrchu nožem naznačíme okraje a pak ještě jakoby šachovnici. To aby se nám buchta dobře dlabala. Vezmeme lžíci a střed buchty vydlabeme. Ale pozor, ne až na dno!!! Vydlabané kousky schováme bokem do misky a jdeme si připravit stracciatelový krém. Když je krém hotový, tak si banány podélně rozkrojíme a naskládáme je na dno buchty. Na ně pak rozetřeme krém a navrch krému rozdrobíme kousky vydlabaného těsta (dala jsem jen trochu, zbytek mi totiž zbaštili chlapáci než jsem dodělala krém). A je hotovo...už jen zbývá vydržet a nechat přes noc buchtu ztuhnout v lednici nebo někde v chladnu (já měla jen na chodbě, kde se netopí).
    Je fakt výborná, určo zkuste!
    DOBROU CHUŤ!!!

    PŘEPOSLANÉ Z EMAILU OD KAMARÁDKY.
    anina s.

  • #2
    Jani, dnes jsem tu chtěla dát tento recept, ale pro jistotu jsem se podívala, jestli ho sem už někdo nedával. Mám úplně stejný recept a je to opravdu dobré.

    Comment


    • #3
      Ahoj Petrulinko, já to kdysi dělala v remosce z menší dávky, ale na plech mě to zaujalo, i když já momentálně tuto možnost nemám. Banány se u nás moc nejí, ale jednou za čas...
      Zdravím a přeju příjemnou neděli.
      anina s.

      Comment


      • #4
        Mám taky email na tento dort,ale myslím,že ho dělala Lenka24 a moc ji to neuchvátilo.

        Comment


        • #5
          recept je taky na www.mimibazar.cz taky mě to neuchvátilo
          MARUŠKA

          Comment


          • #6
            Mi to poslala kámoška na email a já to dělala kdysi v menším množství. Já osobně jsem si pochutnala, ale sto lidí, sto chutí...
            anina s.

            Comment


            • #7
              Jani, jasně, 100 lidí, 100 chutí. Ale celá naše rodina miluje banány, takže nám to taky chutná.

              Comment


              • #8
                Já jsem ho dělala na plech,a pak do menší kulaté formy ale neuchvátilo mě to,že jsem tenkrát neměla velkou kulatou formu-jen ten tvar,ale byl jinak chuťově dobrý,teď už má i velkou kulatou formu a klukům moc chutná!Lenka
                Last edited by lenka24; 16.03.2010, 11:12.
                LENKA

                Comment


                • #9
                  Posílám fotečky,ale z té menší formy,tak snad to bude lepší v té nové větší!Lenka
                  Attached Files
                  LENKA

                  Comment


                  • #10
                    Leni, krásně se ti dortík vyvedl. Ty asi taky často pečeš, že? Já i 2x za týden.

                    Comment


                    • #11
                      Peču opravdu často skoro každý den...bábí a návštěvy....
                      LENKA

                      Comment


                      • #12
                        Původně odeslal lenka24 Zobrazit příspěvek
                        Posílám fotečky,ale z té menší formy,tak snad to bude lepší v té nové větší!Lenka
                        LENI, ty fotky jsou krásné ! Já ho měla nižší... Tak aspoň vím, co tě "neuchvátilo", prostě tě mrzelo, že nemáš větší formu?
                        Pečeš náramně. Zdravím a pěkný večer.
                        anina s.

                        Comment


                        • #13
                          Jani díky moc,však ho ještě musím vyzkoušet v té nové větší formě-časem!moc pozdravů!
                          LENKA

                          Comment

                          Pracuji...
                          X