Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Krtkův dort na plechu

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Krtkův dort na plechu

SUROVINY
    Těsto: 320g hladké mouky, 180g cukru, 3 vejce, 3 polévkové lžíce kakaa, 200ml oleje, 200ml mléka, 1 prášek do pečiva
    Stracciatelový krém: 250g tvarohu v kostce, 2 zakyslé smetany (celkem 400g), 250ml smetany ke šlehání, 100g čokolády na vaření, 1 vanilkový cukr + uvařený pudink + 4 banány
    Pudink: 250ml mléka, 1 a půl balíčku vanilkového pudinku, dle chuti asi 4 polévkové lžíce cukru
    POSTUP PŘÍPRAVY
    Nejdříve si ze surovin uvaříme hustý pudink, klasicky dle návodu a necháme vychladnout.
    Těsto:
    Oddělíme si žloutky od bílků. Ze žloutků a cukru ručním šlehačem vyšleháme pěnu, do které pak po částech zašleháme olej a mléko. Potom si smícháme hladkou mouku s kakaem a práškem do pečiva a též zašleháme do těsta. Nakonec vařečkou vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme na sádlem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný vyšší plech (nejlépe buchťák s ušima) a dáme péct na 160°C asi na 30 minutek.
    Stracciatelový krém:
    V míse si ručním šlehačem vyšleháme tvaroh se zakyslýma smetanama. Potom do toho po lžících zašleháme vychladlý hustý pudink (to aby nám krém držel) a najemno nastrouhanou čokoládu na vaření + vanilkový cukr. Nakonec si vyšleháme smetanu (bez ztužovače) a zašleháme ji do krému. Pro nás byl krém sladký akorát, ale klidně dle chuti ještě můžete přisladit.

Když je těsto upečené a zchladlé, tak si navrchu nožem naznačíme okraje a pak ještě jakoby šachovnici. To aby se nám buchta dobře dlabala. Vezmeme lžíci a střed buchty vydlabeme. Ale pozor, ne až na dno!!! Vydlabané kousky schováme bokem do misky a jdeme si připravit stracciatelový krém. Když je krém hotový, tak si banány podélně rozkrojíme a naskládáme je na dno buchty. Na ně pak rozetřeme krém a navrch krému rozdrobíme kousky vydlabaného těsta (dala jsem jen trochu, zbytek mi totiž zbaštili chlapáci než jsem dodělala krém). A je hotovo...už jen zbývá vydržet a nechat přes noc buchtu ztuhnout v lednici nebo někde v chladnu (já měla jen na chodbě, kde se netopí).
    Je fakt výborná, určo zkuste!
    DOBROU CHUŤ!!!

PŘEPOSLANÉ Z EMAILU OD KAMARÁDKY.
    anina s.

Jani, dnes jsem tu chtěla dát tento recept, ale pro jistotu jsem se podívala, jestli ho sem už někdo nedával. Mám úplně stejný recept a je to opravdu dobré.

Comment

Ahoj Petrulinko, já to kdysi dělala v remosce z menší dávky, ale na plech mě to zaujalo, i když já momentálně tuto možnost nemám. Banány se u nás moc nejí, ale jednou za čas...
      Zdravím a přeju příjemnou neděli.
      anina s.

Comment

Mám taky email na tento dort,ale myslím,že ho dělala Lenka24 a moc ji to neuchvátilo.

Comment

recept je taky na www.mimibazar.cz taky mě to neuchvátilo
          MARUŠKA

Comment

Mi to poslala kámoška na email a já to dělala kdysi v menším množství. Já osobně jsem si pochutnala, ale sto lidí, sto chutí...
            anina s.

Comment

Jani, jasně, 100 lidí, 100 chutí. Ale celá naše rodina miluje banány, takže nám to taky chutná.

Comment

Já jsem ho dělala na plech,a pak do menší kulaté formy ale neuchvátilo mě to,že jsem tenkrát neměla velkou kulatou formu-jen ten tvar,ale byl jinak chuťově dobrý,teď už má i velkou kulatou formu a klukům moc chutná!Lenka
                Last edited by lenka24; 16.03.2010, 11:12.
                LENKA

Comment

Posílám fotečky,ale z té menší formy,tak snad to bude lepší v té nové větší!Lenka
                  Attached Files
                  LENKA

Comment

Leni, krásně se ti dortík vyvedl. Ty asi taky často pečeš, že? Já i 2x za týden.

Comment

Peču opravdu často skoro každý den...bábí a návštěvy....
                      LENKA

Comment

Původně odeslal lenka24 Zobrazit příspěvek
                        Posílám fotečky,ale z té menší formy,tak snad to bude lepší v té nové větší!Lenka
                        LENI, ty fotky jsou krásné ! Já ho měla nižší... Tak aspoň vím, co tě "neuchvátilo", prostě tě mrzelo, že nemáš větší formu?
                        Pečeš náramně. Zdravím a pěkný večer.
                        anina s.

Comment

Jani díky moc,však ho ještě musím vyzkoušet v té nové větší formě-časem!moc pozdravů!
                          LENKA

Comment

Pracuji...
                          X