Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Rebarborový koláč se sněhem

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Rebarborový koláč se sněhem

5 vajec, 15 dkg tuku ( Hera,máslo), 2 x 15 dkg cukru moučka, 40 dkg polohr. mouky, 1 pr.do peč., 1 sklenka mléka (cca 2 dcl), na kousky nakrájené oloupané řapíky reveně.
    15 dkg tuku utřeme s 15 dkg cukru, postupně přidáme 5 žloutků, vymícháme do pěny. Přídáme 40 dkg polohr. mouky, 1 prášek do peč., 1 sklenku mléka.
    Těsto rozetřeme na vymazaný plech, rovnoměrně poklademe kousky rebarbory a pečeme ve vyhřáté troubě na cca 170 st. 20 min. Mezitím si ušleháme sníh z 5 bílků do kterého zašleháme 15 dkg cukru.
    Před dopečením rozetřeme sníh na koláč a dopečeme při cca 140 st.[attachment=1:1gcrd9jb]IMG_4252.JPG[/attachment:1gcrd9jb][attachment=0:1gcrd9jb]IMG_4248.JPG[/attachment:1gcrd9jb]
    Attached Files
    Alena J

Re: Rebarborový koláč se sněhem

Jéje, zrovna jsem poprosila fe foru a takový recept, jako na zavolanou, díky, moc, až ted jsem se mrkla sem. to je náhodička to je přesně to, co potřebuji !!!!
    Iris

Comment

Tady mi není jasné to s vejci. Tzn., 5 žloutků do těsta bez bílků a bílky jen na sníh nahoru???Nebo sníh nahoru je ještě z 5 bílků dalších??? To je mi trošku potřeba upřesnit. Díky

Comment

Jaruš, to je jasný, do těsta jen žloutky, bílky na čepici. Celkem 5 vajec. Už na tom pracuji, ahojky.
        Iris

Comment

Iris OK. Ono někdy je potřeba to psát trochu pro blbé,protože ten kdo to píše ví o co jde,ale ten kdo to slyší poprvé,tak je najednou něco nejasného.Tak díky.Vyfoť výsledek. Já má ještě recept na tvarohový koláč s rybízovým sněhem. To se do sněhu s cukrem dají celé kuličky rybízu.Je to taky dobré a vypadá to skvěle.

Comment

No vidíš, rybíz mám v mražáku, tak příště napiš recept ....ahoooj
            Iris

Comment

Než jsem se vrátila z výletu Jaruš odpověděla Iris. Díky. Je to přesně tak, do těsta jenom žloutky.
              Tohle je jediný koláč s rebarborou, který mi doma jedí.
              Alena J

Comment

Tak ten můžem taky, mám ten samý recept, jen do sněhu se přidá ještě kokos, rebarboru napřed chvilku podusím s cukrem a je to výborný. Renata
                Renata

Comment

Tak jsem ho dneska upekla a je to bombáááááááá! dávám autorce příspěvku,velkou 1 *!!
                  Butalka Jana

Comment

Alenko je to rychlý a vidím, že i výborný koláč. Povedl se. Díky za recept.

Comment

Ahoj, vypadá to dobře, ale já jednu rebarboru vykopala a druhou jsem přemístila, zatím tam nic nemám snad někdy za rok :P

Comment

Dobrý den dámy, dnes jsem zavítala poprvé na tuto stránku.Jdu hned vyzkoušet tento recept,musí být úžasný

Comment

Pracuji...
                        X