Oznámení

Collapse
No announcement yet.

KEFÍROVÉ ŘEZY

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• KEFÍROVÉ ŘEZY

Kefírové řezy

Ingredience:
    1/2 l Nízkotučného kefíru
    220g cukru
    200g polohrubé mouky + 150g hladké mouky
    9 lžic oleje
    2 vejce (sníh z bílků )
    3 lžíce kakaa -i víc(aby těsto bylo tmavší)
    1 vrchovatá kávová lžička jedlé sody
    1 vanilkový cukr
    1 lžíce rumu

* přidala jsem:
    2 lžíce nastrouhaných ořechů(mohou být i sekané)
    1/2 jablka nakrájeného na malé kostičky
    asi 2 lžíce nasekané čokol. na vaření
    Nemusíme přidávat nic,i tak bude móc dobrá.

V míse smícháme všechny suché ingredience: obě mouky,cukr i vanilkový,kakao a sodu,(popř.ořechy,kousky čokolády,jablko)Zapneme si troubu na 200°C.Ušleháme si sníh ze 2 bílků.Do mísy přidáme 2 žloutky,kefír,olej,rum a důkladně vařečkou promícháme.Nakonec vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků.Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný velký,hlubší plech (nebo vyložený peč.papír) a pečeme při těch 200°C-asi 10min.Pak teplotu snížíme na 180-170°C a ještě pečeme asi 10-15minut.
    Attached Files
    Last edited by jesterka; 16.06.2009, 17:24.
    Radka

Re: KEFÍROVÉ ŘEZY

Radko díky za receptík,znám to jinak a není tak naskočená jako tato,díky!
    LENKA

Comment

Mě z jiného receptu už dvakrát nenaskočila vůbec,jako by se srazila-jestli to bylo kefírem ... nebo čím,nevím.Teď podle tohoto receptu s tím sněhem se mi vždy povedla :P .A je hodně nadýchaná. :P Používám tohle nízkotučné kefírové mléko:
      Attached Files
      Radka

Comment

Taky bezva přísada,ale dcera rozinky nemusí-dlabe je i z mazance.Já a můj syn je máme rádi. :P
        Radka

Comment

Kefírovou buchtu mám taky, je dost podobná, ale mám na ní moc dobrou polevu a tak přikládám recept :
          Rozpustíme 10 dkg másla, do vychladlého zamícháme 1 pudinkový prášek, 14 dkg cukru moučky, 3 lžíce kakaa, 2 lžíce mléka a 1 lžíci rumu. Potom zahříváme do zhoustnutí a ještě za tepla nalijeme na moučník.
          Vyzkoušejte, je fakticky dobrá
          Daniela

Comment

Tu polevu jsem ještě nikdy nedělala, tak jí vyzkoušim při nejbližší příležitosti. Vypadá skvěle. :P
            Věrka.

Comment

Kefírové řezy taky dělám.Používám kefír jaký zrovna mají v obchodě,nízkotučný teda moc ne.Někdy na horkou buchtu natřu marmeládu a pak poleju čokoládou.Taky je to moc dobrý.
              Janah

Comment

Tak na tuhle polevu ze zákysky mám taky recept,ale ještě jsem nezkoušela,asi bude taková trošku kyselá a děti by možná nejedli-někdy zkusím třeba jen pro mě na půlku. :P
                Radka

Comment

Tak jsem holky právě dopekla kefírový dort.
                  Měla jsem podmáslí, pro mě to je podobné. Jinak to nekupuju, někdy zakysanou smetanu na slané recepty, ale měli jsme ho v obchodě ve slevě...
                  Jenže mi blbne el.trouba, tak vám závidím ty velké hluboké i nízké hranaté plechy...
                  Já peču v m-vlnce horkým vzduchem, ale průměr skleněného talíře mám " jen " 32 cm, a točí se.
                  Tak jsem to udělala z té dávky, příště zkusím z poloviční.
                  Dala jsem to těsto na p.p. ( peč.papír ) do remoskové mísy. Protože ve větší skleněné míse s větším průměrem jsem měla dopečenou Krkovičku na černém pivu. Musela jsem péct na míň stupňů a dýl, ale to neva, hlavně, že u receptu je doba a stupně, já si to upravím.
                  Po sundání p.p. jsem to nařízla v půlce nožem a překrojila nití - a to nejsem hračička, ale když už... - namazala zbytkem marmelády a slepila zpátky. V m-vlnce jsem roztopila zbytek " falešné " nutely se zbytkem čokolády a kouskem 100% tuku.
                  Vrch jsem tím potřela a posypala kokosem. Syn už se těší, až ochutná.
                  Můj " dort " má 20 cm na 6 cm. No hlavně, že špejle nelže a upeklo se to.
                  Tak to jsou moje hokusy pokusy.
                  Prostě budu ráda, když někdy něco z mých výtvorů bude vypadat jako na vašich fotkách...
                  Papa.
                  anina s.

Comment

Tak syn ukázal gesto spojený palec s ukazováčkem, tzv.óčko a neteř, která je u nás na PC - švigra bydlí kousek ode mě - řekla " móc dobréé ". Naštěstí nemají ty 17-ti leté jazýčky moc mlsné, tak jsou většinou spoko.
                    Tak to jsem moc ráda, že se to povedlo navzdory jinému tvaru. %)
                    Pa.
                    anina s.

Comment

Nemáš to jednoduchý s tím pečením,tak hlavně,že i tak chutnalo.
                      Radka

Comment

Ahoj Raduš, už jsem to tu psala, že mám plynový sporák - po 10 - ti letech elektrických plotýnek, co odcházely, jsem spoko - a elektrickou troubu. Ale jednou jsem pekla Kočičí oči z Piškot.kuchařky a po 15-ti min. nahoře černé, uvnitř syrové, a to se mělo péct 30 minut. Tak jsem vrch seškrábla a dopekla v m-vlnce na horký vzduch. Asi pokažený termostat...
                        Jinak peču v remosce. Mám m-vlnku 4-kombinaci, gril, pečení, vaření, rozmraž.atd, ať se neopakuju, to bych nerada..
                        Mám tam programy např.na pečení kuřete,hovězího, ryb, pizzy, pečení zmražených jídel..., u všeho nacvakám stupně a čas pečení a nemusím hlídat. Navíc máme kuchyň do eLka, tak m-vlnku mám v rohu v úrovni očí, tak se nemusím ohýbat...
                        Jsem spoko, ale holt některé recepty si musím upravit. Děcka si ukrojily další kousek buchty.
                        Taky jsem vděčná za psaní od holek, na kolik stupňů a jak dlouho pečou, každá trouba je jiná a já si to můžu aspoň podle něčeho přizpůsobit.
                        Tak pa a pěkný večer.
                        anina s.

Comment

Tak jsem dopekla na druhý pokus a jsou to opravdu řezy, i když je to koláč, protože jsem pekla opět v kulaté formě, ale plechové vlnité a z poloviční dávky, měla jsem zbytek podmáslí a ještě mi trochu chybělo, tak jsem přilila Actimel lesní plody...
                          Těsto má výšku 1 cm a něco, nahoru jsem dala čoko polevu. Nejím sladké, ale musím aspoň ochutnat, jaké to je a je to moc dobré a ta lesní směs tam jde cítít !
                          Tak jsem zase spokojená.
                          Dík za recept.
                          anina s.

Comment

Pracuji...
                          X