Na Tvarohovou bábovku budeme potřebovat: 1.kostku25dkg másla(lepší je hera) 25dkg tvarohu(ne vaničkový),20dkg cukru moučka ,dle velikosti 4-5 vajec(žloutky zvlášt´utřít s cukrem,bílky ušlehat na tuhý sníh),20dkg prosáté hladké mouky+ 1/2 prášku do peč.kůra z 1.citronu+1.lžička citr.štávy.Nejprve ušlehám cukr+máslo(heru)do bílé,husté pěny,pak do husté hmoty zašlehám měkký tvaroh,pěkně ochutím nastrouhanou citr.kůrou+1.lžička citr.štávy,pěkně jeden žloutek za druhým postupně zašlehávám žloutky,poté přimíchávám prosetou mouku s kypříkem,nakonec zlehka vařečkou vpravím do hmoty tuhý sníh z bílků,ve vymazané a vysypané formě hrubou moukou,peču zvolna cca hodinku (já jedu na horkovzduch,nevím jak v elektrice,ale i tak-rozhodně hodně zvolna v dobře vyhřáté troubě) Bábovka je vynikající,vydrží stále vláčná a čerstvá ikdyž u nás doma,ne! jedí jí ještě skoro teplou,až se zlobím,že jim bude zle :P Určitě jí vyzkoušejte bude Vám chutnat,fotečku bohužel nezasílám zase jí zblajzli dřív,než jsem přišla! Jó,mám ještě tip na obměnu tohohle receptu,kámoška nemá velkou bábovkovou formu,dělala tento recept,tak trochu pozměnila: dala si 1.heru,25dkg cukru,7.vajec,celý kypřík+30dkg hladké mouky, 2.tvarohy=1/2kg,postup stejný jako já,Ated´ POZOR,PŘIJDE ZMĚNA: Z VYŠLEHANÉ TVAROHOVO-ŽLOUTKOVÉ HMOTY ODEBRALA ASI POLOVIC,DO TÉ DRUHÉ ZAŠLEHALA 5.LŽIC MLÉKA, TUHÝ SNÍH Z BÍLKŮ,MOUKU S KYPŘÍKEM,HOTOVÉ ROZETŘELA NA ŠIROKÝ PLECH S VYŠŠÍM OKRAJEM,NA TO ROZETŘELA TU POLOVICI ODEBRANÉ TVAROHOVOŽLOUTKOVÉ HMOTY A CELÝ PLECH CIKCAK POSYPALA KRÁJ.JABLKY NA KOSTIČKY 1x1CM,POSYPALA SKOŘICÍ A PEKLA ASI 1/2 HODINY=VÝSLEDEK -KŘEHKÝ,TVAROHOVO JABLEČNÝ KOLÁČ ,NEVÍM JÁ UMÍM JEN TU BÁBOVKU,ALE AŽ TOHLE VYZKOUŠÍM URČITĚ POŠLU FOTKU,MOHLA BY TO BÝT TAKY NAˇMKA