Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Bábovka z vaječného likéru

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Bábovka z vaječného likéru

    Tahle bábovka je podle časopisu Pošli recept - únor 2008.Recept poslal pan Petr Jiráček a já jsem jí od té doby pekla už několikrát,protože je fakt úžasná.

    Suroviny:5 vajec,200g cukru krupice,1vanilkový cukr,250ml oleje,250ml vaječného likéru,300g polohr.mouky,1 prdopeč

    Celá vejce s cukrem krupicí a vanil.cukrem ušleháme v míse el.ručním šlehačem do pěny.Za stálého míchání(já jsem to přišlehávala metličkama všechno) do hmoty přilijeme olej a čtvrt litru vaječného likéru.Potom postupně vmícháme mouku,předem promíchanou s prdopečem.Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy.Vložíme do předehřáté trouby a upečeme(asi 45min).Já jsem troubu předehřála na 200° a po vložení bábovky stáhla na 180°.Těsto je dost řídké,takže se nedá přihrnout ke stranám a bábovka trošku popraská.Ale fakt jenom trošku,neděste se.Jestli je upečená zkouším špejlí.
    Snad se na mne autor nebude zlobit,že jsem to sem dala.Bábovka krásně voní,není suchá a vaječňák je v ní poznat.Mňam,mňam... [attachment=0:2jbr7c3z]Obraz0100.jpg[/attachment:2jbr7c3z]
    Attached Files
    Janah

  • #2
    Re: Bábovka z vaječného likéru

    Jani,jednou jsem dostala od někoho email a pouze na bábovky.Tak jsem ten recept tam taky měla a je to úplně stejné akorát tam jsou zvlášť žloutky a nakonec sníh a asi jsi zapomněla 2-3 lžíce kakaa na mramorování těsta.Tady ještě polijí čokolád.polevou.Peče se na 180 stupňů asi 45 minut.

    Comment


    • #3
      Re: Bábovka z vaječného likéru

      Jaruš já jsem ten recept napsala,tak jak je v časopise a přidala jsem svoje poznatky.To kakao tam ale není.To jsem si tam přidala já,protože můj muž chce mramorování.Nevím proč,ale nechce jenom žlutou bábovku.A přidala jsem jen čajovou lžičku do asi pěti lžic těsta a trochu jsem to promíchala špejlí,protože jsem chtěla jenom lehce mramorovat a ono se to stejně rozlezlo dost.
      Janah

      Comment


      • #4
        Re: Bábovka z vaječného likéru

        Jani chutím se meze nekladou.Já bych zase musela dělat jenom bílou,protože můj muž jí všechno vanilkové a těsta bílá a běda,kdyby měly buchty kůrku,musí být světloučké.No není co dodat

        Comment


        • #5
          Janah díky za receptík-je výborná!!!!
          Attached Files
          LENKA

          Comment


          • #6
            A je taky nadýchaná i když se šlehají celá vejce,viď ?Já mám taky načatý vaječňák,tak ji upeču.A udělám jen žlutou,ať si manža říká,co chce...Ahoj
            Janah

            Comment


            • #7
              Je to super buchtička
              LENKA

              Comment

              Pracuji...
              X