Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Plundrové těsto(kynuté lístkové)

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Plundrové těsto(kynuté lístkové)

1kg hladké mouky
    40dkg tuku
    10dkg cukru2 vejce
    3žloutky
    4dkg droždí-kostička
    1/8l mléka
    lžička soli

25dkg mouky zpracujeme na vále s tukem a dáme do chladna odpočinout.Ostatní suroviny zpracujeme v míse na vláčné těsto(jako kynuté)a necháme jej v teple asi hodinku vykynout.Než budeme kynuté těsto zpracovávat s tukovým,dáme ho na chvíli do studena,aby nám z těsta mastného nepropouštěl tuk.Kynuté těsto pak rozválíme v plát,tukové v plát o polovinu menší a založíme ho do těsta kynutého jako do desek.V okrajích kynuté těsto dobře přitiskneme.Rozválíme válečkem,pak přeložíme na třikrát (šířku i délku) jako máslové těsto lístkové a dáme na hodinu odpočinout.Potom těsto ještě jednou rozválíme,složíme jako předešlé a necháme ještě půl hodiny odpočinout.Nakonec vyválíme v plát a tvoříme např.:hřebeny,šneky,závin...Pozn..přikládám foto k inspiraci tvarů,ze staré kuchařky-tudíž je nebarevná.K tomu ještě postup skládání těsta -stejné jako u lístkového.
    Attached Files
    Radka

Re: Plundrové těsto(kynuté lístkové)

Snad nebudou nikomu vadit tyhle vyjímečně ofocené kousky z kuchařky-sama bych nepochopila skládání těsta,tenhle obrázek mi hodně pomohl.Tak jen dobře míněno-třeba pomůže i někomu dalšímu.Nebo inspirace k různým tvarům,třeba jak naříznout hřebeny. :P
    Radka

Comment

Taky jsem dala recept na kynuté lístkové těsto.Je to jednodušší,že se nedělá tukové těsto ale jednoduše se postrouhá ztuženým tukem a popis v receptu.Je to jednodušší si myslím já.

Comment

Jaruš koukla jsem na ten tvůj recept-je fakt jednodušší,díky za tip a za recept.Ten vyzkouším. :P
        Radka

Comment

Pracuji...
        X