Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Banánové jednohubky

Collapse
X

• Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

• Banánové jednohubky

Banány,piškoty kulaté,čokoládová poleva,kokos nebo zdobení,mleté ořechy co kdo rád,párátka-napichovátka
    Dáme piškot na to kolečko banánu piškot napíchneme na párátko,dáme do čokoládové polevy a ozdobíme.
    Jsou to rychlé a dobré hubky,dělávám je klukům mají je moc rádi.Lenka
    LENKA

Re: Banánové jednohubky

Já dělám z piškotů něco trochu jiného. Klasicky k sobě spojit dva piškoty marmeládou (nešetříme, protože se vsákne), je dobře když je to nějaká kyselá, třeba rybízová, ale i s meruňkovou je to fajn, potom to celé namočit v čokoládové polevě (kdo nesmí kakao, připraví si polevu z karobu), nechat mírně okapat, a hned obalit v kokosu. Pak je dobré to dát do lednice. Nejlepší chuť to má až další den, kdy piškoty změknou a jejich chuť se spojí s chutí marmelády. Dělávám to hlavně na Vánoce, když tohle syn přinese do školy na besídku, nejprve prý zmizí "kokosová kolečka", potom teprve přijde na řadu cukroví. Zdraví Zuzka
    Zuzana

Comment

Tak to je zajímavé,díky za receptík!Lenka
      LENKA

Comment

Ahoj Leni, podobný recept jsem četla v Piškotové kuchařce, tam je plno receptů i s fotkama, a jsou taky prima.
        Kdo ji nemá, a nevadilo by z toho něco opsat, můžu tu postupně vkládat, ať máme inspirace na další dobroty.

Ostrava zdraví Brno, Prahu a samo i ostatní města !
        Pa.
        anina s.

Comment

Dobrý večer,
          Jani, nějaká inspirace by se určitě hodila. Tedy když to nějak nebude vadit autorovi knížky. Zuzka
          Zuzana

Comment

ahoj Zuzko, já vždy uvádím autora a kdysi mi poslali kuchařku myslím z Opavie za určité množství koupených balení piškotů, tak ji chtěli asi dostat " mezi lidi ", tak snad nebude vadit, když nějaké recepty přepíšu ?
            Zatím.
            anina s.

Comment

Tak se budu těšit na nějakou mňamku!
              Zuzana

Comment

Ahojky, tak žádné jméno autora jsem nenašla, jen to, že Opavia nabízí a přeje atd...
                Tak zatím.
                anina s.

Comment

ahoj.Znám je to moc dobrý recept.jenom to poliju čokoládou a nezdobím oříšky ani kokosem.

Comment

Mirčo proč ne-je to výborný i tak to,záleží na chuti a co si tam kdo dá-tak má!
                    Krásný večer!
                    LENKA

Comment

Tohle jsem taky dělala, ale spíš to dělaly moje holky, když byly malý. Ony se rády okolo pečení a vaření motaly.
                      Věrka.

Comment

Také je dobrota piškoty slepit karamelovým krémem a zabalit do slabé vrstvy marcipánu, pak dát čokoládovou polevu a obalit v kokosu.
                        ZDENKA

Comment

Lenko24 já je poprvý jedla u švagrový a ta je dělá jen s čokoládou.Určitě až je budu dělat,tak je vyzkouším i posypanýPřeju pěkný zbytek dne.

Mirča

Comment

Pracuji...
                          X