Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Tiramisu od Jaruš

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Tiramisu od Jaruš

    Děvčata zasílám recept na Tiramisu,který dělám často a vždy má úspěch.

    500 g mascarpone,cukr dle chuti,1 šlehačka se ztužovačem

    Vyšlehám šlehačku do husta se ztužovačem a potom zašlehávám cukr.Mascarpone už vešlehám rychle,neboť právě dlouhým třením řídne.
    Připravím si 1/4 l hrníček přecezené kávy a 1/4 hrníčku amaretta.
    Dlouhé piškoty namáčím ne úplně a pokladu dno formy.Já používám spíš obdélníkovou formu plastovou jak jsou tři v sobě.Navrstvím mascarpone asi 1 cm a opakuji ještě jednou piškoty namočené v kávě a amarettu a znovu navrstvíme mascarpone.Záleží jak velkou formu si zvolíme,může se potom opakovat ještě jednou.Končíme mascarponovou vrstvou.Přikryji víkem a dám do lednice zatuhnout,nejlépe do rána. Kakaem sypu až před podáním,protože se dost namočí.Druhý den řežu řezy nebo jako dort.Když je to z té obdélníkové,tak první kousek je trochu znetvořený,ale pak už to jde dobře vyndávat.
    Já to dělám často a vždy se mi povede.Je to rychlé a nemusím se péci s piškotem.Zkuste a dejte vědět.Já zásadně žloutky nepoužívám,neboť nechceme konzumovat syrová vejce.S pomazánkovým máslem i s lučinou jsem chutnala,ale toto je lahodnější.Mascarpone je tučná bomba,ale dobrá.

  • #2
    Jaruško na toto množství je která ta krabička plastová?ta největší???díky já dělám jen z pom.másla a do dortovky,proto se ptám a díky za radu!
    LENKA

    Comment


    • #3
      Jaruško, kdysi jsem tady dávala podobný recept, ale bohužel právě s těmi žloutky. A úplně s tebou souhlasím, že tiramisu z mascarpone je daleko lahodnější než z pomazánkového másla nebo lučiny. A piškoty používám už jen dlouhé italské, které kupuju v Globusu. Kdysi jsem dávala obyčejné kulaté, ale jednou jsem právě zkusila ty italské a v kombinaci právě s mascarpone je to naprostá lahoda. Dokonce jsem měla na mascarpone koupenou speciální keramickou formu, bohužel dcera mi ji nedávno nechtěně rozbila a už podobnou nemůžu sehnat. Škoda, že jsi nedala fotečku, mohla jsem se namlsat alespoň okem.

      Comment

      Pracuji...
      X