150g sušeného mléka
150g moučkového cukru
2 PL medu
2 PL oleje ( komu by snad vadila chuť oleje, dá se nahradit 100% ztuženým tukem - tak 0,5cm pásek z kostky)
3 PL vody
mandlová tresť
Sušené mléko promícháme s cukrem, přidáme med, olej, mandlovou tresť a vodu. S tou ale opatrně, raději začít na 3 lžících a podle potřeby přidávat. Mám vyzkoušeno, že každý cukr i mléko berou vodu jinak. Nejlepší sušené mléko na marcipán je modré polotučné LAKTINO. Nepoužívejte plnotučné, při zpracovávání jde z něj moc tuku. Vše se důkladně propracuje v hmotu konzistencí asi jako plastelína. Touto hmotou se dají dorty potahovat, modelovat květy i postavičky.
Tak hodně zdaru.......
150g moučkového cukru
2 PL medu
2 PL oleje ( komu by snad vadila chuť oleje, dá se nahradit 100% ztuženým tukem - tak 0,5cm pásek z kostky)
3 PL vody
mandlová tresť
Sušené mléko promícháme s cukrem, přidáme med, olej, mandlovou tresť a vodu. S tou ale opatrně, raději začít na 3 lžících a podle potřeby přidávat. Mám vyzkoušeno, že každý cukr i mléko berou vodu jinak. Nejlepší sušené mléko na marcipán je modré polotučné LAKTINO. Nepoužívejte plnotučné, při zpracovávání jde z něj moc tuku. Vše se důkladně propracuje v hmotu konzistencí asi jako plastelína. Touto hmotou se dají dorty potahovat, modelovat květy i postavičky.
Tak hodně zdaru.......
Comment