Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Falešný marcipán z dom. pekárny

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Falešný marcipán z dom. pekárny

    560g moučkového cukru
    60g medu
    270g polotučného sušeného mléka
    30g oleje
    70g vody
    mandlová příchuť ( já použila hořkou z Lidlu)

    Dáme vše do pekárny a zapneme program na těstoviny. Kdo nemá, tak program dort, jen tak na pár minut. Až se vše spojí, ještě propracovat na vále, podle potřeby namáčet ruce ve vodě, ale opatrně.
    Kdo nemá pekárnu, musí rukama
    Je to krásná hmota, pěkně se sní pracovalo, netrhala se a dobře přenášela. A to jsem první placku měla moc tenkou a prosvítal spodek, tak jsem udělala tmavší, menší kruh nahoru
    Krém jsem použila od Irenky vanilkový s moučnou kaší, nic neteklo, toho jsem se nejvíce obávala.
    Recept je z netu, prohlížela jsem toho hodně, tak bohužel nevím čí je to recept, ani z kterých stránek. Dotyčné (mu) za něj moc děkuji.
    Click image for larger version

Name:	004.JPG
Views:	1
Size:	95.4 KB
ID:	146454
    Renata

  • #2
    da sa marcipan uchovat nejaky cas v chladnicke?

    Comment


    • #3
      aDKo dá se prý uchovat tak dlouho, kolik je trvanlivost mléka, dobře zabalený do fólie a sáčku. Mám jej v lednici od plus-mínus 10.6.11, minulý týden jsem kus ochutnala a zatím dobrý, řekla bych, že i chuťově ještě lepší, uleželý. V nejbližší době budu zkoušet kytičky, tak napíšu, jak se sním pracovalo.
      Renata

      Comment


      • #4
        Super, dakujem. Chcem to vyskusat na otcove meniny a v auguste ma dcera 8, tak aby som to mala uz "v rukach" .

        Comment


        • #5
          aDKo mé rady jsou bez záruky. Je to vše vyčtené a rady od děvčat. Tu trvanlivost mám od dortařky Irenky, má zkušenosti, tak jí věřím. Ta kočka je můj první dort. Uvidím, jen kde brát ten čas.
          Ať se ti dílo zdaří .
          Renata

          Comment


          • #6
            marcipan

            este mi napadlo, ked robis ten marcipan..spravis najprv vsetok biely a potom podla potreby dofarbis? Alebo sa farba musi dat kym su suroviny sypke? Mozem na hnedu pouzit kakao? Nikdy som nerobila s marcipanom...

            Dakujem

            Comment


            • #7
              Já jsem měla klasické potravinářské práškové barvy. Namíchala jsem si je v trošce vodky a barvila až hotovou hmotu, šlo to dobře, přidávala jsem po troškách.
              Na dortu, na fotce jsou kontury hnědou, vypadá to černě, ale foťák zkresloval, mám práškovou i hnědou a byla pěkně tmavá. Můžeš obarvit i kakaem, ale nevím, jak to bude tmavé, já to ještě nezkoušela, jen jsem to četla. Zkus zadat do vyhledávače, nebo ti snad odpoví některá tady. Já se teď chystám koupit gelové barvy, děvčata tu to radila, že jsou lepší a vydrží dlouho.
              Renata

              Comment


              • #8
                marcipan

                taak, marcipan je hotovy.. len pre informaciu, kolko sa ho z jednej davky da spravit Robila som to v pekarni na programe "DORT" 7 minut.
                Attached Files

                Comment


                • #9
                  Tak první krůček k dortíku, je to bez námahy, viď?
                  Renata

                  Comment


                  • #10
                    marcipan

                    dnes som trosku vzala a skusala nieco s tym..ale priserne sa to lepi na prsty. Ako to prosim ta vyvalas? na folii? a podsypujes cukrom? neviem si rady

                    Comment


                    • #11
                      aDKo mě šel válet krásně, ale já válela na silikonové podložce. Možná jej máš moc řídký. Ale podsypává se solamilem, nebo maizenou. Ale jen trochu. Zkus to, já měla to štěstí, že mi napoprvé vyšel moc dobře.

                      Tak jsem ti ještě zkopírovala z netu toto:

                      Pokud je řídké těsto,přidat suš.mléko, prosáté a pokud je to moc tuhé,tak namáčet ruce do vody a patlat a patlat.Mě se stalo že to bylo jak kámen,ale s tou vodou to pak byla perfektní modelína.
                      Na válení podsypávat brambor.škrobem(solamyl)

                      Last edited by Renata; 13.07.2011, 13:29.
                      Renata

                      Comment


                      • #12
                        tiez som to robila na silikonovej podlozke.. ked je v chladnicke je tuhe, tvrde ale ked som kusok odrezala a chcela vyvalat, lepilo sa mi aj na valcek aj na podlozku. Asi skusim pridat suseneho mlieka.. Dakujem

                        Comment


                        • #13
                          Tak já jsem marcipán vyzkoušela. Mám sice svůj recept, ale zkusila jsem tento a tvořila jsem malinké růžičky na cukroví, jelikož se dcera bude vdávat a budu příští týden péct, tak už si to dopředu chystám. Nejdříve jsem dělala z jedné dávky, a to mi šly růžičky skvěle, ovšem podruhé se mi těsto lepilo, ale je fakt, že jsem zřejmě dala více vody. Ono je totiž lepší tu vodu případně dodat, než potom dosypávat mléko nebo cukr. Nicméně já jsem přidala mléko i cukr, vyválela vždycky na igelitovém sáčku, nechala chvíli zaschnout a teprve potom jsem tvořila růžičky.
                          Attached Files

                          Comment


                          • #14
                            Petrulinko krásné růžičky. Já dělala poprvé, jsem zvědavá, jak to bude příště.
                            Adko snad se zadařilo, chce to hlavně pořádně propracovat, aby hmota byla jak modelína. Držím palce.
                            Renata

                            Comment


                            • #15
                              marcipan

                              dnes som to zas hodila do pekarne a pridala mlieko a cukor, trosku pekaren protestovala ale vsetko dobre dopadlo.. ako dokaz moja prva pokusna ruzicka- momentalne zapichnuta v syre a chladi sa Dakujem. Vyzera to podstatne lepsie, vobec sa to nelepi Click image for larger version

Name:	DSC02487.JPG
Views:	1
Size:	81.0 KB
ID:	142983

                              Comment

                              Pracuji...
                              X