2 kusy pomazánkového másla bez příchutě
1 kysanou smetanu
15 dkg moučk.cukru
1 sladkou šlehačku 33%
1 vanilk.cukr
2 ztužovače do šlehačky
1a půl balíčku velkých kulatých piškotů
2 velké PL instantní kávy zalijeme 1/4 l vařicí vody
5 dcl vaj.koňaku nebo jiného alkoholu co máme doma
1a1/2 bal.velkých kulatých piškotů
POSTUP:
Nejdříve si uvaříme kávu a dáme jí vychladnout Do studené zamícháme koňak.
Všechny ostatní suroviny,kromě piškot ušleháme na hustý krém a dáme chvilku do ledničky.Mezi tím si připravíme piškoty a do studené kávy zamícháme koňak.Formu, jsem si vylořila průhlednou potravinovou fólií aby přesahovala hodně přes a na ní jsem kladla namočené piškoty.Kávu jsem dala do menší vyší nádoby,aby se mi dobře namáčeli piškoty . Namáčíme je tak,že je jen ponoříme do kávy a hned vyndáme a naskládáme na fólii do formy.Až máme celé dno vyskládané,tak dáme vrstvu krému a tak pokračujeme ,dokud máme krém, ale nesmíme zapomenout,že poslední vrstvu uzavíráme krémem.Povrch jsem posypala Grankem a dala do ledničky uležet do druhého dne.
Druhý den jsem si moučník s fólií vyndala na stůl,proto jsem si dala přesah fólie a velkým nožem přendala na podnos,nebo na plato.Moučník krásně ztuhnul a dobře se krájel.Toto množství nám vystačí na 1 velkou dortovou formu
Tiramisu jsem nikdy předtím nejedla ani kupovanou,pořád se mi to nezdálo slané se sladkým dohromady,myslela jsem si,že to nemůže být dobré,ale je to vážně vynikající,dělala jsem ji poprvé a hned se mi to povedlo.Přeji všem ať se Vám podaří jako mě.
.
1 kysanou smetanu
15 dkg moučk.cukru
1 sladkou šlehačku 33%
1 vanilk.cukr
2 ztužovače do šlehačky
1a půl balíčku velkých kulatých piškotů
2 velké PL instantní kávy zalijeme 1/4 l vařicí vody
5 dcl vaj.koňaku nebo jiného alkoholu co máme doma
1a1/2 bal.velkých kulatých piškotů
POSTUP:
Nejdříve si uvaříme kávu a dáme jí vychladnout Do studené zamícháme koňak.
Všechny ostatní suroviny,kromě piškot ušleháme na hustý krém a dáme chvilku do ledničky.Mezi tím si připravíme piškoty a do studené kávy zamícháme koňak.Formu, jsem si vylořila průhlednou potravinovou fólií aby přesahovala hodně přes a na ní jsem kladla namočené piškoty.Kávu jsem dala do menší vyší nádoby,aby se mi dobře namáčeli piškoty . Namáčíme je tak,že je jen ponoříme do kávy a hned vyndáme a naskládáme na fólii do formy.Až máme celé dno vyskládané,tak dáme vrstvu krému a tak pokračujeme ,dokud máme krém, ale nesmíme zapomenout,že poslední vrstvu uzavíráme krémem.Povrch jsem posypala Grankem a dala do ledničky uležet do druhého dne.
Druhý den jsem si moučník s fólií vyndala na stůl,proto jsem si dala přesah fólie a velkým nožem přendala na podnos,nebo na plato.Moučník krásně ztuhnul a dobře se krájel.Toto množství nám vystačí na 1 velkou dortovou formu
Tiramisu jsem nikdy předtím nejedla ani kupovanou,pořád se mi to nezdálo slané se sladkým dohromady,myslela jsem si,že to nemůže být dobré,ale je to vážně vynikající,dělala jsem ji poprvé a hned se mi to povedlo.Přeji všem ať se Vám podaří jako mě.
.
Comment