Tenhle recept mám od své babičky, a je to moc dobrá věc na chuť pro děti. Není to moc preslazené, a v létě je to velmi osvěžující.
Co budeme potřebovat:
Měkký tvaroh ve vaničce - 3x
Zakysaná smetana - 3x
cukr moučka
piškoty
kakao
3 plechovky jahod
Postup:
Vezmeme mísu a dáme do ní všechen tvaroh z vaniček. Poté otevřeme 2 plechovky s jahodami, slejeme nálev a jahody vysypeme ke tvarohu, vezmeme nejaký ruční mixér a vže rozmixujeme. Měla by vzniknout krémová konzistence. Pokud vám to přijde příliš husté, přidejte nějaké jahody z třetí plechovky. Ochutnejte, případne doslaďte cukrem, kdyby to bylo na váš vkus málo sladké. Poté vezmětě nejakou nejlépe zapékací mísu nebo něco podobného, celou jí vyložte piškoty, i lehce do stran, nalijte na ně tvaroh s jahodami, na to na povrch rozetřete zakysanou smetanu ktereou následně posypte kakaem a dozdobte zbylými jahodami. Dejte do lednice minimálně na hodinu ztuhnout, nejlépe 4 hodiny a více poté můžete jíst. Dobrou chuť
Co budeme potřebovat:
Měkký tvaroh ve vaničce - 3x
Zakysaná smetana - 3x
cukr moučka
piškoty
kakao
3 plechovky jahod
Postup:
Vezmeme mísu a dáme do ní všechen tvaroh z vaniček. Poté otevřeme 2 plechovky s jahodami, slejeme nálev a jahody vysypeme ke tvarohu, vezmeme nejaký ruční mixér a vže rozmixujeme. Měla by vzniknout krémová konzistence. Pokud vám to přijde příliš husté, přidejte nějaké jahody z třetí plechovky. Ochutnejte, případne doslaďte cukrem, kdyby to bylo na váš vkus málo sladké. Poté vezmětě nejakou nejlépe zapékací mísu nebo něco podobného, celou jí vyložte piškoty, i lehce do stran, nalijte na ně tvaroh s jahodami, na to na povrch rozetřete zakysanou smetanu ktereou následně posypte kakaem a dozdobte zbylými jahodami. Dejte do lednice minimálně na hodinu ztuhnout, nejlépe 4 hodiny a více poté můžete jíst. Dobrou chuť
Comment