2 mascarpone
2 malé zakysané smetany
3 vejce
1 šlehačka
1 lžíce moučk. cukru
piškoty
jahody podle potřeby
griotka
Mascarpone vyšleháme se žloutky a cukrem, zašleháme kysanou smetanu a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků a ušlehanou šlehačku. Rozmačkáme si část jahod na pyré, přidáme griotku a do této směsi namáčíme piškoty, které rozložíme do nádoby (já používám keramickou 30x40 cm), na piškoty navrstvíme polovinu krému, na krém rozložíme jahody, na jahody zbytek krému. Povrch pocákáme zbytkem rozmačkaných jahod a posypeme kakaem. Dáme nejlépe do druhého dne vychladit do lednice. Rovněž je dobrá varianta kdy můžeme jahody rozložit na povrch a zalít je jahodovou želatinou. Prostě fantazii se meze nekladou.
2 malé zakysané smetany
3 vejce
1 šlehačka
1 lžíce moučk. cukru
piškoty
jahody podle potřeby
griotka
Mascarpone vyšleháme se žloutky a cukrem, zašleháme kysanou smetanu a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků a ušlehanou šlehačku. Rozmačkáme si část jahod na pyré, přidáme griotku a do této směsi namáčíme piškoty, které rozložíme do nádoby (já používám keramickou 30x40 cm), na piškoty navrstvíme polovinu krému, na krém rozložíme jahody, na jahody zbytek krému. Povrch pocákáme zbytkem rozmačkaných jahod a posypeme kakaem. Dáme nejlépe do druhého dne vychladit do lednice. Rovněž je dobrá varianta kdy můžeme jahody rozložit na povrch a zalít je jahodovou želatinou. Prostě fantazii se meze nekladou.