Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Jahodové tiramisu

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Jahodové tiramisu

    2 mascarpone
    2 malé zakysané smetany
    3 vejce
    1 šlehačka
    1 lžíce moučk. cukru
    piškoty
    jahody podle potřeby
    griotka

    Mascarpone vyšleháme se žloutky a cukrem, zašleháme kysanou smetanu a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků a ušlehanou šlehačku. Rozmačkáme si část jahod na pyré, přidáme griotku a do této směsi namáčíme piškoty, které rozložíme do nádoby (já používám keramickou 30x40 cm), na piškoty navrstvíme polovinu krému, na krém rozložíme jahody, na jahody zbytek krému. Povrch pocákáme zbytkem rozmačkaných jahod a posypeme kakaem. Dáme nejlépe do druhého dne vychladit do lednice. Rovněž je dobrá varianta kdy můžeme jahody rozložit na povrch a zalít je jahodovou želatinou. Prostě fantazii se meze nekladou.
Pracuji...
X