Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Piškotová želva

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Piškotová želva

    Piškotová želva


    Potřebujeme:
    4 kiwi, 2 vanilkové pudinky, 4 lžíce krupicového cukru, 1 tvaroh nízkotučný, 2 sáčky dětských piškotů, 1/2 skleničky borůvkové či jiné marmelády, kompotované třešně, 4 banány, ¾ l mléka, 1 žluté jablko, 1 malé červené jablko

    Pomůcky: 1 menší půlkulatá nerezová miska, 2 mikrotenové sáčky, 2 párátka.

    Kivi umyjeme, oloupeme, nakrájíme na kolečka. Z mléka, cukru a 2 vanilkových pudinkových prášků uvaříme hustší pudink, do kterého vmícháme tvaroh. Misku vypláchneme studenou vodou (neutíráme) a vykryjeme mikrot. sáčkem tak, aby se přilepil po celém dně. Na dno vyskládáme kolečka kivi. Dále postupujeme následovně: pár lžic pudinku, vyskládat piškoty, příp. trochu marmelády, znovu pudink, až po okraj misky. Vršek uhladíme a přikryjeme mikrotenovým sáčkem. Celá mísa putuje do ledničky. Příští den sejmeme sáček, přiložíme talíř, polokouli vyklopíme a opatrně stáhneme sáček. Z banánů vytvoříme nožky želvy a ocásek. Půlka žlutého jablka bude hlavou. Nakrojíme pusinku, do níž vložíme kousek červeného jablka – jazyk. Dvě třešně nebo hrozinky přichycené párátky vytvoří oči.
    Nejsem tvurce, prisel mi mailem, ale nic na tom neni, tak treba vyuzijeme!!!!
    Takto jsem ale skladala do misky nakrájenou piskotovou roladu plnenou marmeladou, taky by slo, ale neni zelena .
    Marie z Moravy

  • #2
    Maruško, děkuju, třeba se jednou do toho pustím.
    Zuzana

    Comment

    Pracuji...
    X