Recepty na zmrzlinu
Čokomil
I
granko 4 lžičky, smetana ke šlehání 250 ml,
polotučné mléko 2 lžíce
Postup
Všechny ingredience smíchejte, nalejte do vhodné nádoby
(může být i tvořítko na led) a nechejte zrmznout.
----------------------------------------------------
Florencie
kakao 1 hrnek, moučkový cukr 1 hrnek,
hořká čokoláda 150 g, instantní káva 3 lžíce,
mletá skořice 1 kávová lžička, smetana ke šlehání 5 lžíc,
kávový likér 3 lžíce
Postup
Rozehřejte cukr, kávu, skořici a čokoládu,
přimíchejte smetanu a likér, nechejte vychladit
a poté zmrazit
----------------------------------------------------------
Tvarohová pěna
Ingredience
tvaroh, salko, mražené ovoce
Postup
Hodinu před přípravou dejte do lednice vychladit salko.
Pak vložte do mixéru jakékoliv mražené ovoce
(nejlepší jsou jahody, maliny nebo meruňky),
tvaroh a salko. Vše řádně promíchejte.
Výslednou pěnu můžete podávat ihned.
Čokomil
I
granko 4 lžičky, smetana ke šlehání 250 ml,
polotučné mléko 2 lžíce
Postup
Všechny ingredience smíchejte, nalejte do vhodné nádoby
(může být i tvořítko na led) a nechejte zrmznout.
----------------------------------------------------
Florencie
kakao 1 hrnek, moučkový cukr 1 hrnek,
hořká čokoláda 150 g, instantní káva 3 lžíce,
mletá skořice 1 kávová lžička, smetana ke šlehání 5 lžíc,
kávový likér 3 lžíce
Postup
Rozehřejte cukr, kávu, skořici a čokoládu,
přimíchejte smetanu a likér, nechejte vychladit
a poté zmrazit
----------------------------------------------------------
Tvarohová pěna
Ingredience
tvaroh, salko, mražené ovoce
Postup
Hodinu před přípravou dejte do lednice vychladit salko.
Pak vložte do mixéru jakékoliv mražené ovoce
(nejlepší jsou jahody, maliny nebo meruňky),
tvaroh a salko. Vše řádně promíchejte.
Výslednou pěnu můžete podávat ihned.
Comment