Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Božský

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Božský

    recept na božský:
    piškoty
    vanilkový pudink
    mléko
    cukr
    ovocný kompot

    Na dno nádoby poklademe vrstvu piškotů, pokapeme ji šťávou z kompotu, dáme vrstvu ovoce, postup opakujeme znovu podle toho, kolik vrstev chceme mít. Poslední vrstvu tvoří mírně pokapané piškoty. Uvaříme pudink dle návodu (na 0,5 l mléka 1 sáček pudinku a 2-3 lžíce cukru), ještě horký pudink nalijeme na piškoty s ovocem, necháme vychladnout a dáme do ledničky. Při podávání můžeme zdobit šlehačkou. Množství ingrediencí neuvádím, záleží na tom, jestli chcete mít mísu pro armádu žroutů, nebo "jednohubku" pro jednoho člověka. Nevím, proč se tomu říká zrovna božský, ale takhle tomu říkala už moje babička, asi pro vynikající chuť. Příprava nezabere moc času.
    Attached Files
    Last edited by Zuzana F.; 07.07.2009, 07:52.
    Zuzana

  • #2
    To je opravdu "boží" připomělas mi to a tak to o víkendu udělám.Pudink a ovoce je paráda.
    Iris

    Comment


    • #3
      My tomu říkáme andělská mísa
      Janah

      Comment


      • #4
        Něco podobného dělá druhá tchýně Eva a ta tam ještě dává ořechy.
        Jana H.

        Comment


        • #5
          S těmi ořechy to není tak špatný nápad. Vím, že existuje spousta lepších dobrůtek, ale tohle je fajn, když člověk nemá třeba moc času, ale děti nepoznají, že je člověk tak trochu "ošidil", protože zase tak špatné to není, jim to chutná a mě docela také. Jenom pro manžela je nejlepším mlskem pochoutkový bůček od Ivanky, tak až bude fungovat fotogalerie, tak ho tam snad pošlu.
          Zuzana

          Comment


          • #6
            Holka tam dává mladýmu taky ořechy a rozinky. Oni to doma tak dělali, tak to vyžaduje taky, ale je to dobrý.
            Věrka.

            Comment


            • #7
              A jak to drží pohromadě,ten půllitr pudinku na tolik vrstev nestači,a jestli se to prolije všude.Nebo je to na lžičku,to se asi krájet nedá,nebo jo?? Neumím si představit konečnou podobu.Díky

              Comment


              • #8
                Jaruš, těch 0,5 l mléka je tam jen informativně, aby bylo jasné, kolik potřebujeme mléka na 1 sáček pudinku, ale to je přece i na tom sáčku, ale třeba začínající kuchařinky to neví. Pokud budeš mít jenom malý balíček piškotů, tak moc těch vrstev neuděláš, to se neboj. Záleží jenom na tobě, kolik toho budeš chtít mít a jak velkou budeš mít mísu nebo nádobu. Je jasné, že když toho budeš mít moc, tak si uděláš víc pudinku. Tím, jak přiliješ pudink, piškoty se mírně zvednou a pudink zateče i níž. My to z mísy nabíráme lžící, ale když to uděláš třeba do dortové otevírací formy, tak si myslím, že Ti to půjde krájet. Samozřejmě, že druhý den je to trochu ztuhlejší, než čerstvé.
                Zuzana

                Comment


                • #9
                  Zuzanko díky za odpověď. Když budu chtít mít jistotu,tak to mohu prolévat postupně,že??

                  Comment


                  • #10
                    Jaruško, i takhle to jde, ale i když se to neprolije celé, tak to trochu drží, protože jak jsou ty piškoty nasáklé tou šťávou z kompotu, tak jsou trochu takové lepkavé, ale není to samozřejmě tak, jako když natíráš vrstvy u smetanového dortu z piškotů. Ale až to budu dělat, tak jestli si vzpomenu, zkusím to dát do dortové formy (bude toho bohužel méně), rozkrojit to a vyfotit, to bych Tě pak v pokecu upozornila. Ale neboj, dělala jsem to mockrát, nedávala bych sem recept, o kterém bych nebyla vůbec přesvědčená.
                    Last edited by Zuzana F.; 08.07.2009, 19:56.
                    Zuzana

                    Comment


                    • #11
                      Zuzko výborný a hlavně rychlý recept určitě zkusím do otevírací dortové formy
                      MARUŠKA

                      Comment

                      Pracuji...
                      X