Protože si dělím stravu, tak jsem si vymyslela tento skvělý salát, který lze použít i jako přílohu k masu, ale tady si musíme dát pozor, z jakých surovin použijeme majonezu nebo tatarku
4 větší červené řepy uvařené
1 cibule
2 větší kyselé okurky
domácí majonéza nebo tatarka
sůl, pepř
Řepu nakrájíme na menší kostky, okurky rovněž nakrájíme nebo nastrouháme na hrubém struhadle a cibuli nakrájíme na malé kostičky. Vše smícháme, přimícháme majonézu nebo tatarku, podle chuti můžeme osolit a opepřit.
Určitě všichni znáte majonézu bez vajec z mléka, jenže pokud jíte dělenou stravu, tak víte, že nelze kombinovat bílkoviny a sacharidy, a protože jsem chtěla k salátu přikusovat chléb, tak jsem nemohla použít klasické kravské mléko. Učinila jsem hokus pokus a k mému překvapení vznikla skvělá majonéza, neuvádím přesné množství, jelikož jsem ani nepočítala, že se mi to povede, dělala jsem od oka:
Ovesné mléko sušené, rozředíme vodou
řepkový olej
sůl, pepř, hořčice, ocet, trošku medu
Mléko dáme do nádoby, přidáme dle chuti sůl, pepř, trošku hořčice, trošku octu a medu, pak zapneme ruční ponorný mixer, nejprve začneme šlehat mléko, když se nám napění, tak po troškách přidáváme olej a mixujeme, dokud nám majonéza nezhoustne. Pak ještě dle chuti můžeme dochutit. Pokud jíte dělenou stravu a budete chtít salát použít jako přílohu k masu, tak si majonézu udělejte z kravského mléka.
Dle mého názoru by šla majonéza udělat i například z rýžového nebo sojového mléka, ale to jsem nezkoušela.
4 větší červené řepy uvařené
1 cibule
2 větší kyselé okurky
domácí majonéza nebo tatarka
sůl, pepř
Řepu nakrájíme na menší kostky, okurky rovněž nakrájíme nebo nastrouháme na hrubém struhadle a cibuli nakrájíme na malé kostičky. Vše smícháme, přimícháme majonézu nebo tatarku, podle chuti můžeme osolit a opepřit.
Určitě všichni znáte majonézu bez vajec z mléka, jenže pokud jíte dělenou stravu, tak víte, že nelze kombinovat bílkoviny a sacharidy, a protože jsem chtěla k salátu přikusovat chléb, tak jsem nemohla použít klasické kravské mléko. Učinila jsem hokus pokus a k mému překvapení vznikla skvělá majonéza, neuvádím přesné množství, jelikož jsem ani nepočítala, že se mi to povede, dělala jsem od oka:
Ovesné mléko sušené, rozředíme vodou
řepkový olej
sůl, pepř, hořčice, ocet, trošku medu
Mléko dáme do nádoby, přidáme dle chuti sůl, pepř, trošku hořčice, trošku octu a medu, pak zapneme ruční ponorný mixer, nejprve začneme šlehat mléko, když se nám napění, tak po troškách přidáváme olej a mixujeme, dokud nám majonéza nezhoustne. Pak ještě dle chuti můžeme dochutit. Pokud jíte dělenou stravu a budete chtít salát použít jako přílohu k masu, tak si majonézu udělejte z kravského mléka.
Dle mého názoru by šla majonéza udělat i například z rýžového nebo sojového mléka, ale to jsem nezkoušela.
Comment