Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Zapékané müssli

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Zapékané müssli

    Ahojky, dnes jsem vyzkoušela receptík na domácí zapékané müssli, něco jsem si tam dala podle sebe... a myslím, že je to lepšíí (a zdravějšíí) varianta než to přeslazené a předražené müssli z obchodů

    300 g ovesných vloček
    2 lžíce medu
    2 banány
    1 PL třtinového cukru (víc nebo míň podle chuti)
    1 PL změklého másla
    50 g nasekané čokolády na vaření (nebo jiné s vysokým obsahem kakaa)
    100 g nasekaných mandlí

    Banány rozmačkáme a smíchme s medem, cukrem a máslem. Do směsi přidáme ovesné vločky, nasekané mandle a nakonec i čokoládu nasekanou na kousky. Vše smícháme.
    Směs rozprostřeme na pečicí papír (vrstva by měla být vysoká max 2 cm) a dáme zapéct do trouby na 160 °C zhruba na půl hodiny. Necháme vychladnout a nalámeme na kousky.

    Pozn: kdo nemá rád med, dá se nahradit i kondenzovaným mlékem (ale nezkoušela jsem)
    Do müssli jdou dát místo mandlí např. oříšky, dá se přidat i sušené ovoce nebo rozinky. Další zajímavá varianta je s kokosem. Fantazii se meze nekladou!

  • #2
    Zapékané domácí müssli

    Díky za recept, hned vyzkouším. Mně právě na tom z obchodu vadí, že je to přeslazené a takhle si navíc můžu přimíchat to, co mám ráda.

    __________________________________________________ ______
    Kočárky 2011 - nová kolekce kočárků

    Comment

    Pracuji...
    X