Ahojky, dnes jsem vyzkoušela receptík na domácí zapékané müssli, něco jsem si tam dala podle sebe... a myslím, že je to lepšíí (a zdravějšíí) varianta než to přeslazené a předražené müssli z obchodů
300 g ovesných vloček
2 lžíce medu
2 banány
1 PL třtinového cukru (víc nebo míň podle chuti)
1 PL změklého másla
50 g nasekané čokolády na vaření (nebo jiné s vysokým obsahem kakaa)
100 g nasekaných mandlí
Banány rozmačkáme a smíchme s medem, cukrem a máslem. Do směsi přidáme ovesné vločky, nasekané mandle a nakonec i čokoládu nasekanou na kousky. Vše smícháme.
Směs rozprostřeme na pečicí papír (vrstva by měla být vysoká max 2 cm) a dáme zapéct do trouby na 160 °C zhruba na půl hodiny. Necháme vychladnout a nalámeme na kousky.
Pozn: kdo nemá rád med, dá se nahradit i kondenzovaným mlékem (ale nezkoušela jsem)
Do müssli jdou dát místo mandlí např. oříšky, dá se přidat i sušené ovoce nebo rozinky. Další zajímavá varianta je s kokosem. Fantazii se meze nekladou!
300 g ovesných vloček
2 lžíce medu
2 banány
1 PL třtinového cukru (víc nebo míň podle chuti)
1 PL změklého másla
50 g nasekané čokolády na vaření (nebo jiné s vysokým obsahem kakaa)
100 g nasekaných mandlí
Banány rozmačkáme a smíchme s medem, cukrem a máslem. Do směsi přidáme ovesné vločky, nasekané mandle a nakonec i čokoládu nasekanou na kousky. Vše smícháme.
Směs rozprostřeme na pečicí papír (vrstva by měla být vysoká max 2 cm) a dáme zapéct do trouby na 160 °C zhruba na půl hodiny. Necháme vychladnout a nalámeme na kousky.
Pozn: kdo nemá rád med, dá se nahradit i kondenzovaným mlékem (ale nezkoušela jsem)
Do müssli jdou dát místo mandlí např. oříšky, dá se přidat i sušené ovoce nebo rozinky. Další zajímavá varianta je s kokosem. Fantazii se meze nekladou!
Comment