Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Celozrnný kynutý houskový knedlík

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Celozrnný kynutý houskový knedlík

    250 g hrubé mouky
    250 g celozrnné mouky
    250-300 ml mléka
    2 ks celozrn.pečiva (kaiserky a pod)
    21 g (1/2 kostky) droždí
    lžička soli, špetka cukru

    V trošce vl. mléka rozmícháme cukr, lžíci mouky a droždí, necháme kvásek vzejít.
    Mouky smícháme, přidáme mléko, kvásek, sůl a propracujeme těsto.
    Nakonec vmícháme na kostičky nakrájené pečivo (lepší je tak 2 dny staré)
    a necháme ŘÁDNĚ vykynout.
    Těsto rozdělím na tři stejné díly, nechám ještě pod utěrkou vykynout,
    potom vytvarujeme šišky, z tohoto množství 2 - 3, podle toho na jak
    velká kolečka knedlíků jste zvyklí.
    Vaříme v osolené vodě cca 20 minut, voda do které je vkládáme se musí vařit,
    v polovině varu obrátíme a poklici necháme mírně odklopenou, není potom z knedlíků cítit droždí.
    Po vyndání hned krájíme nití nebo kráječem.
    Click image for larger version

Name:	IMG_4170.JPG
Views:	1
Size:	129.8 KB
ID:	147601Click image for larger version

Name:	IMG_4171.JPG
Views:	1
Size:	135.1 KB
ID:	147602Click image for larger version

Name:	IMG_4177.JPG
Views:	1
Size:	110.5 KB
ID:	147603

    Pokud chcete knedle nechat vcelku, musí se několikrát propíchnout !
    Last edited by Alena Jankova; 20.01.2012, 23:16.
    Alena J
Pracuji...
X