Oznámení

Collapse
No announcement yet.

Křupavé brambory

Collapse
X
 
  • Filter
  • Čas
  • Show
Clear All
new posts

  • Křupavé brambory

    Brambory omyjeme, když jsou ranné,necháme slupku. Nakrájíme na měsíčky a dáme do vody, do které jsme káply trošku octa. Chvíli vaříme,ocet nám tentokrát udělá dobrou službu, vytvoří na bramborách krustu. Ty pak hodíme do rozpáleného oleje a opečeme.Navrchu jsou křupavé, vevnitř jako máslíčko. Během smažení osolíme, popřípadě okmínujeme......
    Click image for larger version

Name:	P8180173.JPG
Views:	1
Size:	144.6 KB
ID:	147425
    Iris

  • #2
    Tak toto musím vyzkoušet,zdá se mi to moc dobrá příloha
    LIDUŠ

    Comment


    • #3
      Už jsem je vyzkoušla a jsou výborné,všem moc chutnaly a mám pocit ,že tá krustička nepropustí tolik oleje dovnitř a nejsou tak napité tím olejem.
      Iris-děkuji

      Darina

      Comment


      • #4
        Iris
        to vyzkouším.
        Mám na ocet s bramborama špatné vzpomínky. Když jsme měli v rodině kdysi nějakou velkou rodinnou oslavu, už si nepamatuju, jestli to byly nějaké 70. narozeniny našich, nebo jejich 50, výročí svatby. Domluvily jsme se se švagrovou, co uvaříme a upečeme a že to pak k našim dopravíme. Měly jsme to rozdělené, naše babí nechtěla zůstat pozadu tak prý alespoň připraví brambory.Nechtěly jsme jí brát radost z toho, že se nějak úřastní, tak jsme souhlasily.
        Babí oloupala brambory hned, jak ráno vstala a aby ji nezčernaly, tak na ně nalila trochu octa. Nikomu to neřekla a pak je dala vařit. Brambory vypadaly na první pohled dobře, ale pak na talíři vypadaly nedovařeně a divně chutnaly. Tak jsme skončili u chleba a brambory skončily u slepic,všichni jsme se divili, jak je to možné. Teprve pak babí přiznala barvu.
        HankaP

        Comment

        Pracuji...
        X