Brambory omyjeme, když jsou ranné,necháme slupku. Nakrájíme na měsíčky a dáme do vody, do které jsme káply trošku octa. Chvíli vaříme,ocet nám tentokrát udělá dobrou službu, vytvoří na bramborách krustu. Ty pak hodíme do rozpáleného oleje a opečeme.Navrchu jsou křupavé, vevnitř jako máslíčko. Během smažení osolíme, popřípadě okmínujeme......
Oznámení
Collapse
No announcement yet.
Křupavé brambory
Collapse
X
-
Iris
to vyzkouším.
Mám na ocet s bramborama špatné vzpomínky. Když jsme měli v rodině kdysi nějakou velkou rodinnou oslavu, už si nepamatuju, jestli to byly nějaké 70. narozeniny našich, nebo jejich 50, výročí svatby. Domluvily jsme se se švagrovou, co uvaříme a upečeme a že to pak k našim dopravíme. Měly jsme to rozdělené, naše babí nechtěla zůstat pozadu tak prý alespoň připraví brambory.Nechtěly jsme jí brát radost z toho, že se nějak úřastní, tak jsme souhlasily.
Babí oloupala brambory hned, jak ráno vstala a aby ji nezčernaly, tak na ně nalila trochu octa. Nikomu to neřekla a pak je dala vařit. Brambory vypadaly na první pohled dobře, ale pak na talíři vypadaly nedovařeně a divně chutnaly. Tak jsme skončili u chleba a brambory skončily u slepic,všichni jsme se divili, jak je to možné. Teprve pak babí přiznala barvu.HankaP
Comment
Comment